Ziarul electronic al arădenilor

Marile centre comerciale din Viena

donau-zentrumAuhofcenter

Pe o suprafață de 48.000 metri pătraţi, mai mult de 140 de magazine stau la dispoziția cumpărătorilor, din care 40 sunt noi.

Printre altele, în acest centru comercial, se găsește filiala vieneză a grupului norvegian Varner, modă pentru femei de la Bik Bok şi pentru bărbați de la Dressman.

“Le Burger” a deschis aici și un nou concept de restaurant. Pentru cei care nu vin cu mijloacele de transport în comun, există 250 de locuri de parcare la dispoziție.

Auhofcentrese afla în vestul Vienei

Adresa: Albert-Schweitzer-Gasse 6, 1140 Wien-Penzing

Bahnhof City, la gara Centrala

Bahnhof City am Hauptbahnhof, este cel mai nou centru de cumpărături din Viena, deschis în 10 octombrie 2014 cu aproximativ 90 de magazine, printre care un Interspar care are deschis și sâmbăta și duminica.

De remarcat una dintre cele două filiale L’Osteria din Viena (cealaltă în Bräunerstraße în 1. Bezirk).

Restaurantul oferă bucătărie italiană și aparține lanțului de restaurante Vapiano. La etajul 1, Foodcourt este deschis de luni până duminică, de la 9.00 la 23.00

Adresa: Am Hauptbahnhof 1, 1100 Wien

Bahnhof City Wien West

Și în Gara de vest, Westbahnhof a deschis un “BahnhofCity”.

După multe discuții despre câte magazine au voie deschidă duminica s-a stabilit că au dreptul de a deschide doar acelea care vând produse alimentare, suveniruri, flori, articole necesare pentru călătorie și tutungerie.

Aici se pot găsi de la produse de cosmetică la pantofi, haine și mobilă.

Adresa: Europaplatz 2, 1150 Wien

Donau Zentrum

Cu aproximativ 18 milioane de vizitatori pe an, Donau Zentrum este cel mai vizitat centru de cumpărături din Viena.

Aici se găsesc 260 de magazine sub același acoperiș. Donau Zentrum punctează cu exclusivitate și anume mărcile: Hollister, Superdry, Pull&Bear precum și marca de cosmetice KIKO.

În acest centru comercial se mai găsește singurul GAP-Store și singurul shop francezo-rus al mărcii de ceai KUSMI.

Totodată aici se mai află și “Donau Plex” cu numeroase restaurante, localuri și un cinematograf Cineplexx-Kino.

Adresa: Wagramer Straße 81, 1220 Wien

G3 Shopping Resort Gerasdorf

În G3 se găsesc toate magazinele la parter, ceea ce este foarte practic pentru cei care vin în cărucior cu rotile sau cu copii mici în cărucior. Doar magazinul Saturn se află la etaj.

Acest centru comercial nu este atât de aglomerat ca celelalte centre, nici chiar sâmbăta. Centrului îi aparține și un magazin pentru animale, un magazin de mobilă (Dänisches Bettenlager), mai multe magazine de textile gen discount și un Erotik-Markt.

Tot aici este amenajat un loc special pentru copiii, Lumea copiilor, unde aceștia sunt supravegheaţi pentru ca părintii să poată face cumpărături în liniște (costuri: 1 euro pe oră).

G3 se află la aproximativ 18 km de centrul Vienei și aici sunt peste 4.000 de locuri de parcare gratuite. De la stația de metrou U6 din Florisdorf un autobus de gen Shuttlebus îi duce pe cei interesaţi la intervale regulate, gratuit, până la centru.

Adresa: G3 Platz 1, 2201 Gerasdorf bei Wien

Huma Einkaufspark

Centrul de cumpărături Huma este în Wien-Simmering și după renovarea sa va putea fi cotat ca unul dintre cele mai moderne centre comerciale ale Vienei.

Începând cu 2016 pe o suprafața de 48.000mp se vor afla în jur de 100 de magazine. În prezent în centru este pe alocuri șantier, cu toate acestea se pot face cumpărături.

Pe același areal se afla și un centru pentru grădinărit.

Adresa: Landwehrstraße 6, 1110 Wien

Wien Mitte – The Mall

La gara cu același nume Bahnhof Wien-Mitte există, din aprilie 2013, centrul comercial denumit “The Mall” cu 50 de shop-uri pe o suprafață de 30.000 de m². Interspar Pronto are deschis și duminica, de la 6.00 la 23.00.

În clădirea de vis a vis se găsește o filiala Thalia (librărie) care are deschis duminica și un cinematograf. Acest centru comercial are o gastronomie remarcabilă și printre altele o filială “Henry- the art of living”, un bar cu sucuri din marca Rauch.

Adresa: Landstraßer Hauptstraße 1B, 1030 Wien

Millennium City

În Millennium City partea de gastronomie/distracție și cea de cumpărături nu sunt împreuna ci despărțite una de alta.

Partea în care se fac cumpărăturile este mult mai luminoasă și de o ambianţă anume. În partea de gastronomie se găsește o gamă variată de fast-food-uri, printre altele și o versiune de bucătărie mongolă rapidă.

Unicat este CASA, un magazin de decorațiuni interioare, cadouri, mobilier de grădină și piese mici de mobilă, singura filială din Austria.

Adresa: Handelskai 94-96, 1200 Wien

Riverside

Centrul comercial Riverside în Wien-Liesing are 55 de shop-uri pe 2 etaje și la etajul 3 o sala de fitness. Sub centru se află o parcare care poate să fie folosită de clienți gratuit două ore.

Partea de gastronomie este foarte bine reprezentată de la “Oktoberfest” până la Running Sushi.

De remarcat este pizzeria Murano, o pizzerie italiană unde se găsește pizza în forma de inimă, poate sigura de această formă din Viena.

Adresa: Breitenfurter Straße 372, 1230 Wien

SCN – Shopping Center Nord

SCN a fost deschis în 1989 și 10 ani mai târziu mărit cu 10.000 mp.

Acum acest centru comercial din Florisdorf este din nou în renovare și întregul mall și parcarea cu 1.500 de locuri vor fi modernizate până în 2015.

Centrului îi aparține și un cinematograf (Hollywood-Megaplex) și o hala de Paintball.

Adresa: Ignaz-Köck-Str. 1, 1210 Wien

SCS – Shopping City Süd

Shopping City Süd

Este cel mai mare centru comercial din Austria.

În anii trecuți s-au folosit cca. 150 de milione de euro pentru modernizarea lui, astfel că în prezent interiorul este decorat cu marmură albă cu multe plante și cu locuri de relaxare.

Cu o suprafață de cca. 192.500 mp, 330 de magazine, 4.500 de angajați și 10.000 de locuri de parcare este cel mai mare centru comercial din Austria și probabil din întreaga Europă.

Pe același areal se găsește un magazin IKEA, un centru de distracții și un cinematograf (UCI)

Adresa: Europaring, 2334 Vösendorf

Rodica Roșca

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.