Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Locomotiva unui tren de persoane a deraiat între Lipova și Milova

Locomotiva unui tren cu pasageri a deraiat, duminică, în zona localităţii arădene Lipova, fără ca vreo persoană să fie rănită, însă traficul feroviar a fost blocat, iar alte patru garnituri de pe traseu au fost afectate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad, Claudia Iuga, incidentul feroviar a avut loc pe linia Arad – Radna, în zona staţiei Milova.

„În jurul orei 17,40, trenul personal 2046, care se deplasa pe ruta Arad – Simeria, a deraiat la km CFR 587+400m (între Lipova și Milova). În zonă există o singură linie, astfel că circulaţia feroviară a fost întreruptă. Mecanicul de tren, un bărbat de 50 de ani din Arad, precum și cei 10’pasageri nu au fost răniți. “, a declarat sursa citată.

Cauza deraierii ar fi un boghiu de la roţile din spate ale locomotivei, care s-ar fi rupt.

Până la ora difuzării acestei ştiri, patru garnituri aflate pe traseu au fost afectate de blocarea circulaţiei, cursele fiind fie suspendate, fie redirecţionate pe linia spre Timişoara.

UPDATE

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad a informat, în jurul orei 21.45, că pasagerilor din trenul care a deraiat li s-a pus la dispoziție un autocar, care îi va duce la un alt tren, pentru a ajunge la destinație pe o rută ocolitoare.

ISU Arad a mai anunțat că circulația feroviară este în comtinuare întreruptă.

foto: IPJ Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.