Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE 2 Locatari evacuați dintr-un bloc cu 10 etaje din Arad, în care a izbucnit un incendiu

Peste 20 de persoane au fost evacuate, marţi după-amiază, dintr-un bloc cu 10 etaje din municipiul Arad în care a izbucnit un incendiu cu degajări mari de fum pe casa scării.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, incendiul a izbucnit la o ghenă de gunoi aflată la etajul patru al blocului, în încăperea cu toboganul pentru aruncarea deşeurilor.

Fumul dens a ajuns până la ultimul etaj, iar o parte dintre locatari s-au autoevacuat, în timp ce alte zeci de persoane au fost evacuate de pompieri.

„Întrucât ghena este amplasată în interiorul scării blocului, fumul dens a pătruns şi în interiorul blocului, până la ultimul etaj. Concomitent cu acţiunea de stingere, s-a acţionat pentru evacuarea persoanelor aflate în interiorul blocului“, a transmis ISU.

Blocul este situat pe strada Predeal, în cartierul Aurel Vlaicu, iar la fiecare etaj al blocului sunt câte şase apartamente.

Reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean Arad au informat că acordă îngrijiri unor persoane „agitate“, fiind prezente la faţa locului mai multe echipaje medicale.

În jurul orei 15.40, ISU Arad a informat că incendiul a fost localizat. „Până în acest moment au fost evacuate 21 de persoane. Toate persoanele sunt stabile, constiente și cooperante. Acestea au primit îngrijiri medicale la fața locului, iar la spital a fost transportat un minor în vârstă de 17 ani, prezentând simptome ușoare de intoxicație cu fum“, a transmis ISU Arad.

Ulterior, ISU Arad a transmis că incendiul a fost lichidat și că se acționează pentru ventilarea scării blocului.

UPDATE

ISU Arad a informat că la sosirea echipajelor de intervenție incendiul se manifesta la nivelul ghenei pentru deșeuri, cu degajari de fum la nivelul scării blocului, până la etajul superior.

„Concomitent cu acțiunea de stingere, pompierii au acționat și pentru evacuarea persoanelor aflate în interiorul scării de bloc și în apartamente. Astfel, au fost evacuate în siguranță 22 de persoane, dintre care doi minori care prezentau simptome ușoare de intoxicare cu fum. Cei doi minori au fost transportați la spital de către echipajele medicale SAJ. Incendiul a fost localizat și lichidat prompt, în limitele găsite, în aproximativ o oră. În urma incendiului au fost afectate de fum apartamentele situate la nivelele superioare. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este în curs de stabilire“, a transmis ISU Arad.

UPDATE 2

„Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost stabilită ca fiind fumatul. În speță, o țigară aruncată în toboganul ghenei pentru deșeuri a condus la producerea incendiului“, au informat reprezentanții ISU Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.