Ziarul electronic al arădenilor

Living modern, amenajat creativ: vezi 5 idei utile pentru o astfel de încăpere în casa ta

În majoritatea cazurilor, camera de zi este „inima” casei. Este un loc în care te relaxezi cu întreaga familie după o zi grea, petreci timp plăcut în weekend și acolo unde sunt îndrumați toți cei care vin în vizită.

Desigur, fiecare proprietar vrea să proiecteze o cameră atât de importantă și funcțională într-un mod care să fie nu numai practic și rațional, ci și atractiv vizual, original și chiar creativ. Stilul modern de design interior îți permite să atingi toate aceste obiective într-o singură cameră. Poți obține un astfel de interior prin juxtapunerea elementelor împrumutate din diferite stiluri, unite printr-un concept comun, unde funcționalitatea și confortul vor domni.

Stilul modern de decor interior este extrem de democratic, fiind potrivit pentru spații de orice dimensiune și formă și pentru camere care combină mai multe zone funcționale într-o singură încăpere. Combinația dintre tehnologiile moderne și posibilitatea finisării cu materiale tradiționale, te ajută să obții un spațiu care să fie pregătit pentru toate nevoile membrilor familiei și ale celor invitați la o petrecere sau cină.

Iată 5 idei pentru a amenaja o cameră de zi modernă:

Spațiu și funcționalitate

În interiorul contemporan, cel mai important lucru este utilizarea cu îndemânare a spațiului și funcționalitatea ridicată a soluțiilor utilizate. Un living modern se caracterizează prin dominarea tendințelor minimaliste și respectul pentru principiile estetice.

Simplitatea formelor

Este bine dacă, atunci când optezi pentru acest stil, te bazezi pe utilizarea explicită a lemnului. Acest material este un element elegant de finisare (pardoseli, blaturi), însă când alegi dulapuri sau rafturi realizate din el, este recomandat să acorzi atenție formelor simple, fără ornamente. De asemenea, merită să știi că mobilierul în forme geometrice va crea o impresie de spațiu în orice cameră.

Culori reduse

Atunci când amenajezi un living modern, merită să te concentrezi asupra culorilor modeste ale pereților. Nuanțele de pastel sau bej se vor armoniza bine cu mobilierul. Albul merită, de asemenea, o atenție specială: atât pentru faptul că se va potrivi cu toate accentele oferite în camera de zi, dar va oferi și încăperii o senzație de curățenie, prospețime și spațialitate.

Alegerea unei canapele confortabile

Un living este o cameră în care, desigur, o piesă de mobilier joacă rolul principal. Prin urmare, ar trebui să fie amplasată în partea centrală a camerei și să fie de înaltă calitate. Atunci când verifici opțiunile disponibile de canapele pentru living, puse la dispoziție pe Homelux.ro, este mai bine să optezi pentru modele uni. Materialul uniform va adăuga rafinament, eleganță și armonie unui interior modern.

Principiul moderației

În cazul unui living modern, decorațiunile nu ar trebui să fie exagerate. Cel mai bine este atunci când mobilierul în sine va fi cel mai bun decor al camerei. Un astfel de interior este, în primul rând, spațios, deci cu cât folosești mai puține culori copleșitoare, modele bogate și accesorii, cu atât mai bine. Desigur, monotonia ar trebui evitată, în același timp, astfel încât poți adăuga anumite accente dominante, sub forma unor vaze expresive sau a unor fotografii în ramă, de exemplu. Interiorul va fi, de asemenea, însuflețit de perne colorate sau de o cuvertură de pat interesantă.

Living modern, atrăgător, nu este complicat de realizat. După cum ai putut observa, doar 5 idei și sfaturi sunt suficiente pentru a crea un spațiu potrivit pentru toată familia, dar care să atragă toate privirile și admirația celor care ajung în acea încăpere a casei tale!

sursa foto: Unsplash.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.