Ziarul electronic al arădenilor

Lipova Symphonic City – Maria Radna open air, ediția a cincea

Concertul – eveniment Lipova Symphonic City Maria Radna open air, se află la cea de-a V-a ediție și continuă să aducă publicului spre audiție cele mai celebre și spectaculoase lucrări muzicale din sfera muzicii culte.

„Conceptul artistic al evenimentului se va desfășura în acest an prin motto-ul «Unitate în diversitate», prezentând o varietate largă de culturi și genuri muzicale, toate unite sub cupola unei sonorități simfonice de excepție. Programul musical -artistic va fi unul complex, divers și dinamic, care va însufleți publicul cu sentimente și stări de nostalgie, visare și bucurie” – a declarat dirijorul Dan Crișan, director artistic al evenimentului.

Protagoniștii ediției din acest an, care va avea loc în 23 iunie, de la ora 21.00, sunt tenorul Alin Stoica, solist la Opera Națională din București, care va interpreta cele mai celebre arii și canzonete, într-o manieră unică și plină de strălucire; violonistul arădean Florin – Mihai Gherghel, care prin sensibilitatea și expresivitatea propriei interpretări, ne va prezenta spre audiție lucrări monumentale, dintre care amintim Balada de Ciprian Porumbescu.

Catalogată ca fiind „vocea de aur de peste Prut”, soprana pop-opera Iana Novac este solista invitată special în ediția din acest an. O voce remarcabilă și o prezență de excepție, Iana Novac va încânta publicul cu un repertoriu divers și totodată spectaculos.

Orchestra GlobART va acompania soliștii, împreună cu dirijorul Dan Crișan, directorul artistic al concertului – eveniment.

Intrarea la eveniment este liberă.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Centrul Cultural Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.