Petrecem o mare parte din viață odihnindu-ne, prin urmare trebuie să ne asigurăm că avem parte și de confortul necesar. Dacă la nivel casnic preferințele sunt mulțumite mult mai ușor, fiecare proprietar având o idee despre ceea ce i-ar fi pe plac, în cazul nevoii de a alege lenjerii horeca, lucrurile nu sunt la fel de simple.
Camera de odihnă trebuie să fie caracterizată de confort, să ofere un ambient favorabil pentru momentele în care se caută relaxarea după o zi solicitantă. Cum poate însă mulțumi o unitate horeca, spre exemplu, preferințele atât de diverse ale oaspeților? Secretul stă în lenjerii horeca atent alese, care reflectă imaginea confortului.
Lucrurile par destul de simple, însă realitatea arată că există o serie de criterii importante ce trebuie avute în vedere pentru a face o alegere inspirată. Reprezentanții unui cunoscut brand producător de lenjerii horeca – Brodank Comarnic, www.lenjerii-hotel.ro – oferă câteva repere în acest sens.
1. Materiale, densitate și calitate
Opțiunile în acest caz sunt multiple, ceea ce îi poate pune în încurcătură uneori pe proprietarii sau administratorii unităților horeca aflați în căutarea unor lenjerii potrivite. De fiecare dată accentul trebuie pus însă pe calitate, iar aceasta este influențată în mod direct de densitatea țesăturilor din care sunt realizate lenjeriile.
Pentru ca lenjeriile alese să ofere nivelul de confort dorit, să reziste la spălări repetate și să poată fi utilizate perioade îndelungate fără ca aceste caracteristici să aibă de suferit, densitatea fibrelor trebuie să fie cât mai ridicată.
Lenjeriile horeca din bumbac reprezintă o opțiune aleasă de marea majoritate, datorită proprietăților de care dă dovadă acest material. Rezistă la spălări repetate, are o textură fibroasă și plăcută la atingere, favorizează ventilația corespunzătoare și poate fi o soluție ideală chiar și la nivel casnic.
Inul reprezintă un alt material din care pot fi realizate lenjeriile, ce are la rândul său câteva avantaje: prezintă un aspect plăcut, menține răcoarea și oferă ventilație, absoarbe eficient umiditatea și are o rezistență ridicată la uzură și spălări repetate. În special prin faptul că reușește să mențină răcoarea, inul este de preferat ca material pentru lenjerii horeca pe parcursul sezonului cald.
Există și lenjerii horeca din bambus, realizate 100% din acest material sau în combinații cu altele. Bambusul are proprietăți similare cu ale bumbacului, atunci când vine vorba de lenjerii: textură plăcută la atingere, antibacterian, antifungic, absorbție eficientă a umezelii, rezistență la uzură, etc.
Mătasea ca material pentru lenjerii constituie o opțiune ceva mai costisitoare, însă oferă și confort pe măsura așteptărilor. De obicei lenjeriile horeca din mătase pot fi găsite în unități de cazare de 4 și 5 stele, oferind lux, eleganță și un nivel de confort deosebit utilizatorilor.
2. Culoarea lenjeriilor
Nici în acest caz lucrurile nu sunt chiar atât de simple. Dacă se aleg lenjerii deschise la culoare, trebuie ținut cont de faptul că acestea se murdăresc mai ușor, iar dacă vorbim despre lenjerii închise la culoare, există riscul ca după spălări repetate acestea să se decoloreze și să capete un aspect uzat.
Culorile lenjeriilor, fie că este vorba de un stil monocrom sau de imprimeuri din cele mai diverse, trebuie să se integreze perfect în ambientul camerei. O recomandare pentru orice unitate de cazare se poate referi la lenjerii horeca albe, eventual personalizate cu sigla/logo-ul hotelului sau pensiunii în cauză. Albul oferă confort vizual, sugerează curățenie și reprezintă o opțiune potrivită indiferent de situație.
3. Mărimea lenjeriilor
Fără îndoială acest aspect nu poate fi ignorat. După cum menționează și reprezentanții www.lenjerii-hotel.ro, dimensiunile lenjeriilor contează foarte mult, întrucât nu poate fi vorba de alegerea unora mult prea mici, dar nici a celor foarte mari, care pot ajunge să incomodeze la utilizare. Câteva repere în acest sens se referă la:
– cearșaf – trebuie să aibă dimensiuni mai mari decât salteaua, atât pe lungime, cât și pe lățime;
– fețele pentru pilote, pături și perne trebuie să fie mai mari față de dimensiunile acestora cu aproximativ 5-10 cm.
Odată respectate toate aceste criterii, cu siguranță alegerea lenjeriilor potrivite nu va mai reprezenta o provocare. În fapt, se poate ajunge chiar în la acea senzație pe care poate fiecare dintre noi a simțit-o la un moment dat: că ne-am odihnit chiar mai bine decât acasă în camera unității unde am fost cazați la un moment dat. Pentru cei interesați, website-ul menționat oferă opțiuni multiple în materie de lenjerii horeca, dar și soluții pentru echiparea corespunzătoare a camerelor de odihnă la nivel rezidențial.