Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Lazăr Faur a fost ales viceprimar al municipiului Arad

Liberalul Lazăr Faur a fost ales viceprimar al municipiului Arad, urmând ca la o sedință următoare a Consiliului Local Municipal să fie ales și cel de-al doilea viceprimar.

Lazăr Faur a fost propus de primarul municipiului, Călin Bibarț, și a obținut 13 voturi din partea consilierilor locali.

„Propunerea mea pentru viceprimar a trecut de vot. Pentru cea de-a doua funcție de viceprimar, consilierii încă nu s-au pus de acord. Îl felicit pe domnul Lazăr Faur pentru votul obținut. Am încredere că toată activitatea sa va fi concentrată spre dezvoltarea Aradului. De astăzi, domnul viceprimar îşi va prelua responsabilitățile şi va trece la treabă în Primărie. Stimați consilieri, am încredere că următoarea dată când votăm alegerea celui de-al doilea viceprimar să ajungeți la un consens benefic pentru Arad“, a declarat Bibarț.

Pentru primul viceprimar au mai fost propuși Ilie Cheșa (PSD) și Florin Stana (USR PLUS). Candidatul propus de primar a primit 13 voturi, în timp ce Florin Stana a obținut 7, iar Ilie Cheșa 3.

Deşi votul a fost secret, surse politice au declarat că Lazăr a avut susţinerea PNL, PMP şi UDMR, în baza discuţiilor anterioare dintre liderii locali ai partidelor.

Pentru cel de al doilea post de viceprimar au fost propuși Florin Stana (USR PLUS), Cristian Galea (PMP), Ilie Cheșa (PSD), Alexandru Meszar (UDMR). Rezultatul scrutinului a fost: Florin Stana – 7 voturi, Ilie Cheșa – 3 voturi, iar 13 au fost voturi nule. Pentru că niciun candidat nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi ales (12), cel de al doilea post de viceprimar al municipiului Arad rămâne vacant în continuare. Astfel, al doilea post de viceprimar va rămâne vacant până când negocierile dintre formaţiuni vor conduce la realizarea unei majorităţi.

Pentru a fi aleși, candidații propuși trebuie să obțină cel puțin majoritatea absolută de voturi (12 voturi pentru).

„Pentru fiecare loc de viceprimar pot formula propuneri primarul municipiului Arad sau/și consilierii locali. Pe durata exercitării mandatului, viceprimarul îşi păstrează statutul de consilier local, fără a beneficia de indemnizaţia aferentă acestui statut, fiindu-i aplicabile incompatibilităţile specifice funcţiei de viceprimar prevăzute de cartea I titlul IV din Legea nr. 161/2003, cu modificările şi completările ulterioare.

Durata mandatului viceprimarului este egală cu durata mandatului consiliului local. În cazul în care mandatul consiliului local încetează sau încetează calitatea de consilier local, înainte de expirarea duratei normale de 4 ani, încetează de drept şi mandatul viceprimarului, fără vreo altă formalitate“, se precizează în proiectul de hotărâre privind alegerea viceprimarilor.

UPDATE

„Încep prin a spune că în tinerețe am lucrat în administrația publică locală și astăzi mă întorc cu un sentiment de bucurie, în această activitate și mulțumesc colegilor consilieri municipali, care astăzi m-au votat în funcția de viceprimar. Voi face tot ce îmi stă în putere să onorez această funcție. Prima mea declarație este că voi face echipă cu Călin Bibarț, primarul municipiului Arad, pentru dezvoltarea Aradului”, a declarat Lazăr Faur, noul viceprimar.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.