Ziarul electronic al arădenilor

Distincţie post-mortem pentru un fost şef de instituţie care ar fi contribuit la dezvoltarea judeţului Arad

Consilierii judeţeni din Arad au aprobat, vineri, acordarea unei distincţii post-mortem pentru un arădean care, în perioada 1957 – 1988, a condus Întreprinderea Judeţeană de Gospodărire Comunală, poziţie din care ar fi contribuit la dezvoltarea judeţului.

Consiliul Judeţean (CJ) Arad a aprobat, prin hotărârea 389/18.12.2020, acordarea post-mortem a „Distincţiei de Onoare a Judeţului Arad“ lui Constantin Stoica, „pentru contribuţii esenţiale la dezvoltarea economiei judeţului şi a serviciilor publice“.

În hotărârea adoptată se arată că, în calitate de conducător de instituţie, Constantin Stoica „s-a implicat decisiv în creşterea calităţii vieţii în judeţul nostru şi a avut rezultate remarcabile“.

„Prin activitatea sa prodigioasă, Constantin Stoica a devenit un nume de referinţă pentru oraşul şi judeţul nostru. În cei 31 de ani cât a fost la conducerea Întreprinderii Judeţene de Gospodărire Comunală, între anii 1957-1988, Aradul a trecut printr-o perioadă importantă de dezvoltare“, a scris pe contul său de Facebook preşedintele CJ Arad, Iustin Cionca, în urma votului dat de consilieri.

Conform sursei citate, Constantin Stoica „a iniţiat şi organizat mari lucrări tehnico-edilitare şi social-gospodăreşti“.

„A finanţat un amplu program de construcţii de locuinţe, cele mai multe în blocuri. În aceste locuinţe noi realizate s-a mutat până în anul 1989 circa 85% din populaţia municipiului, al cărei număr s-a dublat în acea perioadă. Constantin Stoica este unul dintre cei cărora li se datorează faptul că Aradul are apa potabilă de cea mai bună calitate din România. Pentru calitatea apei, unanim apreciată ca fiind cea mai bună din ţară, s-au executat 115 puţuri de mare adâncime, s-a mărit lungimea reţelei de distribuţie de la 89 kilometri (în anul 1965) la 580 kilometri în anul 1987. S-a dublat reţeaua de canalizare“, a mai scris preşedintele CJ Arad.

Lui Stoica îi sunt atribuite multe alte lucrări, precum sisteme de distribuţie şi canalizare în principalele centre urbane din judeţ, dezvoltarea Ştrandului „Neptun“ din municipiul Arad, construirea a două poduri în municipiu şi realizarea altor obiective de de mare infrastructură.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.