Ziarul electronic al arădenilor

Lansare de carte la Biblioteca Județeană Arad. „Sacralitatea visului: visuri în așteptare”

Vineri, 7 iunie 2024, începând cu ora 17.00, Biblioteca Judeţeană „Alexandru D. Xenopol” Arad organizează lansarea volumului de poezii cu titlul „Sacralitatea visului: visuri în așteptare”, semnat de prof. univ. dr. Teodor Pătrăuță Petroman.

Dincolo de experiența sa academică în științele educației, autorul se remarcă printr-o profundă înțelegere a sufletului uman, oferindu-le iubitorilor de poezie o arie problematică de o complexitate extremă, în care imaginarul poetic se împletește cu spiritualitatea religioasă și cu referințe evidente din gândirea filosofică.

Metaforele ingenioase și jocurile de cuvinte pe care le folosește creează o simfonie a versului care nu doar încântă, ci și provoacă imagini lirice de o profunzime remarcabilă.

În aceste versuri, dragostea pentru patrie este omniprezentă, transformându-se într-o sursă de inspirație vitală, o lumină ce străbate întunericul: „un izvor din care ne tragem albastrul, lumină încununată de lumină”. Realismul academic se îmbină cu realismul temporal, împreună cu o sensibilitate artistică și originală, autorul demonstrând astfel că trebuie să scriem poezie, să citim poezie, să iubim poezia…

Evenimentul cultural, ce va avea loc în Sala de Arte „Sabin Drăgoi” a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad, va beneficia de prezentarea volumului realizată de conf. univ. dr. Maria Oprea, cea care semnează și prefața volumului, iar iubitorii de poezie vor avea ocazia să interacționeze cu autorul și să discute temele complexe abordate în carte, într-un cadru ce promite o îmbinare armonioasă între lectură și carte, poezie și cultură.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biblioteca Judeţeană „Alexandru D. Xenopol”. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.