Ziarul electronic al arădenilor

La ce detalii ar trebui să fii atent atunci când optezi pentru achiziționarea unei mașini de legat fier beton

Dacă te numeri printre norocoșii care au decis de curând să-și înceapă o nouă etapă a vieții undeva la casă, într-o zonă liniștită și ferită de agitația orașului, ai ajuns la articolul potrivit.

Pentru a realiza o fundație de beton corectă pentru viitorul tău cămin vei avea nevoie de câteva scule și consumabile, fără de care procesul efectiv de turnare al fundației poate deveni unul foarte lung și obositor.

Pe lângă betoniera pe care este indicat să o închiriezi, vei avea nevoie de consumabile pentru crearea efectivă a betonului și pentru construcția armăturilor și de anumite scule ca mașina de legat fier beton sau o lopeți pentru săparea fundației.

Iată detaliile la care ar trebui să fii atent la achiziționarea unei mașini de legat fier beton!

O mașină de legat fier beton nu este o investiție deloc neglijabilă, prețul ei de achiziție putând să ajungă și la peste două mii de euro (echivalentul a 10 mii de lei). De aceea este indicat să faci un research minuțios în legătură cu site-urile care se ocupă de vânzarea acestor scule și să știi câteva detalii tehnice înainte să treci la achiziționarea unui astfel de utilaj extrem de folositor în construcții de orice tip.

La o simplă căutare pe google am găsit magnetcenter.ro, un site specializat în materiale și utilaje destinate construcțiilor de orice fel, cu prețuri destul de avantajoase și o gamă relativ diversificată de produse.

Atunci când te decizi asupra mașinii de legat fier beton trebuie să iei în considerare viteza de legare care ar trebui să fie sub 1 secundă pentru a nu irosi foarte mult timp la această operațiune. Trebuie să știi că o astfel de operațiune realizată manual ia undeva peste 5 secunde pe legătură. Și cum pentru o fundație realizată corect ai nevoie de sute de astfel de legături fier beton, timpul devine un factor extrem de important.

Alte aspecte la care ar trebui să fii atent atunci când optezi pentru o astfel de mașină este autonomia acumulatorilor, numărul de acumulatori disponibili și timpul de încărcare. Există acumulatori cu autonomie destul de mare, de peste 5000 de legături per încărcare, iar unele mașini vin cu doi sau chiar trei astfel de acumulatori. Cât despre timpul de încărcare, acesta variază de la 60 de minute (într-un caz fericit) la peste 100 de minute în funcție de acumulatori. Greutatea reprezintă un alt aspect destul de important, cu cât mașina împreună cu sârma cu care se lucrează va avea o greutate mai mică, cu atât va fi mai ușor de manevrat, iar timpul destinat acestei operațiuni va scădea.

În funcție de lucrările de care ai nevoie, există mașini de legat fier beton cu mai multe caracteristici distincte, de exemplu există mașini care permit legături cu două sau trei bucle, cele cu trei fiind mai strânse, sau mașini cu diferite opțiuni de reglare.

În concluzie, atunci când dorești să-ți achiziționezi propria mașină de legat fier beton pentru viitoarea ta fundație trebuie să ai în vedere viteza de legare, autonomia acumulatorilor, numărul lor și timpul lor de încărcare, cât și opțiunile cu care aceste mașini de legare sunt dotate din fabricație. Spor la treabă!

sursa foto: unsplash.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.