Ziarul electronic al arădenilor

Cum poți simți gustul de acasă dacă trăiești și lucrezi în străinătate?

Conform celor mai recente studii în domeniul migrației populației din bătrânul continent, noi, românii, ne aflăm, împreună cu vecinii noștri bulgari, pe primele două locuri.

Acest lucru este determinat de nivelul ridicat de trai din țările europene, mai dezvoltate, în comparație cu nivelul de trai din România și Bulgaria, care este cel mai scăzut dintre țările membre UE.

Care sunt principalele modalități prin care poți retrăi senzațiile gustative de acasă?

Având un număr atât de numeros de cetățeni români care au emigrat pentru a avea un nivel de trai mai ridicat, au apărut și câteva posibilități de a te bucura de bucatele tipice românești împreună cu gustul de acasă în țările europene. Dorul de casă poate fi atenuat prin multe mijloace olfactive sau gustative, iar mâncarea poate fi unul dintre factorii cei mai importanți atunci când vrei să-ți vindeci dorul de casă, cel puțin pe moment.

Prima variantă prin care te poți bucura de mâncarea ta preferată, gătită sau doar semi procesată, o reprezintă transportul prin curier sau vehicul special amenajat pentru transportul de produse alimentare și nealimentare. La o căutare scurtă pe internet, am găsit transport international de colete de la Tabita Tour  ce pare a fi una dintre cele mai profitabile firme cu care poți să primești sau să trimiți pachete în și din țări europene ca Spania, Italia, Franța, de altfel, și principalele destinații pe care emigranții români le preferă.

Pe lângă prețul de doar 1 euro pe kg, tabitatour.ro își pune la dispoziție și transportul la temperaturi controlate, astfel încât mâncarea gătită sau semi procesată să ajungă la destinație în condiții optime de transport, pe lângă multe alte facilități pe care le poți găsi pe site-ul lor oficial. Dacă vrei să apelezi la un curier clasic, riști ca mâncarea să nu ajungă în condiții decente la destinație, iar prețul să fie relativ același. Trebuie să ții cont de aceste aspecte fundamentale atunci când alegi felul în care dorești să primești sau să trimiți alimente sau mâncare gătită la cei dragi.

O altă variantă bună pentru a te bucura de bunătățile tradiționale românești este să cauți pe internet sau să întrebi pe diferite grupuri de pe rețelele sociale de restaurante cu specific românesc. Există foarte multe astfel de localuri și mâncarea este, în general, gătită cu produse românești, deci, este foarte apropiată ca gust de mâncarea din țara noastră. Avantajul aici, este că, mâncarea este gătită pe loc, sau cel puțin într-o perioadă relativ apropiată de momentul în care este servită, deci, este puțin mai proaspătă.

Însă, după cum probabil știi deja, mâncarea de la restaurantele din țările dezvoltate este, de multe ori, destul de scumpă, indiferent de specificul restaurantului ales, fie el cu specific italian sau românesc. Un alt avantaj al acestui tip de restaurant este că nu necesită efortul celor din țară pentru ca tu să te poți delecta cu bucate tradiționale românești. Ai nevoie doar de coordonate și un mijloc de transport.

În concluzie, indiferent de varianta pe care o alegi, trebuie să fii conștient de avantajele și dezavantajele fiecărei modalitate de a te bucura de bucate clasici românești și să alegi modalitatea cea mai convenabilă pentru tine!

sursa foto: stringfixer.com  

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.