Ziarul electronic al arădenilor

Klaus Iohannis: „Tăierea salariilor şi pensiilor este exclusă“

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că tăierea salariilor şi pensiilor este exclusă.

„Daţi-mi voie să vă spun că nu s-a vehiculat niciodată vreo tăiere de salarii sau de pensii. Asta este o prostie pesedistă aruncată în spaţiul public din motive electorale. Nu are nimeni de gând aşa ceva. Însă, este clar că bugetul pentru anul viitor trebuie construit cu mare grijă şi cred că este la fel de evident că e de preferat ca bugetul pentru anul viitor să fie discutat şi aprobat de noul Parlament care va rezulta din alegerile parlamentare şi nu de acest Parlament, unde vedem nişte abordări total neprincipiale şi neconforme cu realitatea. (…)

Dar, încă o dată, ca să nu rămânem cu o impresie greşită, nu se discută despre tăieri de salarii şi pensii. Este exclus aşa ceva“, a spus Iohannis, miercuri, într-o conferinţă de presă, la Palatul Cotroceni, întrebat despre faptul că Guvernul lucrează deja la legea bugetului de stat pentru anul următor şi că nu ar fi exclus să existe reduceri de venituri în domeniul bugetar şi o îngheţare a pensiilor pentru anul viitor.

El a adăugat că economia „a suferit un recul semnificativ“ în trimestrul II, care a trecut.

„Noi credem că în continuare economia României îşi va reveni şi va permite reluarea unui parcurs normal, care, evident, include creşteri de salarii, de pensii, de alocaţii, de investiţii şi aşa mai departe. Deci, noi ne pregătim pentru an de creştere, nu an de reducere şi ca această creştere să fie semnificativă şi pentru ca să avem investiţii foarte importante, care au fost tot amânate, pentru asta m-am bătut şi eu în Consiliul European, pentru a obţine fonduri europene semnificative, lucru care, din fericire, s-a reuşit“, a afirmat Iohannis.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.