Ziarul electronic al arădenilor

Jandarmi arădeni, distinşi cu Emblema de Onoare a MAI pentru merite în activitate

Trei jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad au fost distinşi de ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, cu Emblema de Onoare a MAI pentru merite în activitate, iar alți doi au fost avansați în gradul militar următor, în mod excepţional.

Evenimentul s-a desfăşurat pe platoul din faţa sediului ministerului în contextul aniversării Zilei Naţionale a României.

Ministrul Ion Marcel Vela i-a numit „eroi“ pe cei premiaţi şi colegii lor din structurile MAI.

„Vă spun eroi pentru că, indiferent dacă serviţi patria în Jandarmerie, în Poliţie, la Pompieri, la Poliţia de Frontieră, la Poliţia Rutieră, în serviciile speciale sau în comanda ministerului, atunci când aţi decis, când v-aţi hotărât să îmbrăcaţi haina militară, atunci când, adolescenţi fiind, aţi visat să reprezentanţi România, să fiţi într-o misiune permanentă, să fiţi alături de toţi compatrioţii noştri, chiar, de multe ori, cu preţul vieţii, atunci, în inima fiecăruia dintre voi, aţi acceptat, jertfa pentru naţiune, jertfa pentru tricolor, jertfa pentru România. Din acest motiv am spus că sunteţi eroi“, a declarat Vela.

Printre cei care au primit distincția Emblema de Onoare a MAI se află plutonierul adjutant Daniel-Laurenţiu Monoranu, din cadrul IJJ Arad, după ce, impresionat de situaţia membrilor unei familii rămaşi fără casă în urma unui incendiu, le-a pus la dispoziţie, cu titlu gratuit, o locuinţă pe care o deţine în Arad.

Monoranu lucrează la Jandarmeria Arad, dar în timpul liber este pompier voluntar în cadrul Serviciului de Pompieri Voluntari din comuna Livada.

De asemenea, plutonierul Gabriel Bărbulescu şi plutonierul major Radu Alexandru Vălean de la IJJ Arad au primit aceaşi distincţie pentru că au participat la acţiunea de salvare a unei femei din care s-a aruncat în râul Mureş, încercând să se sinucidă.

În cadrul aceleiaşi ceremonii, prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, au fost avansaţi în gradul militar următor, în mod excepţional, pentru fapte de eroism, plutonierul major Călin-Andrei Scorţar şi plutonierul major Cristian Năstase din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Arad.

Cei doi jandarmi s-au aruncat în râul Mureş pentru a salva femeia care încercase să se sinucidă. Militarii i-au acordat primul ajutor şi au efectuat manevrele de resuscitare până la sosirea echipajului SMURD.

Zilele trecute plutonierul adjutant Daniel-Laurenţiu Monoranu și plutonierul major Călin-Andrei Scorţar au primit, din partea Consiliului Județean Arad, diploma „Arădeni cu care ne mândrim“.

CITITI SI:

„Arădeni cu care ne mândrim”. Dan Monoranu, jandarm şi pompier voluntar

„Arădeni cu care ne mândrim”. Un jandarm care a salvat o femeie, premiat

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.