Ziarul electronic al arădenilor

IPJ Arad. Dosare penale pentru infracțiuni rutiere

Polițiștii rutieri arădeni au depistat mai multe persoane care au încălcat legislația rutieră, atât în municipiu, cât și în județ.

În municipiu, polițiștii Biroului Rutier au depistat un tânăr de 25 de ani, din Arad, în timp ce conducea un autoturism pe strada Unirii. Testarea cu aparatul din dotare a indicat posibila prezență a unei substanțe psihoactive.

IPJ Arad menționează că acest fapt nu este probă în dosarul penal, în acest sens cel în cauză fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de probe biologice.

Cu o îmbibație alcoolică de 0,48 mg./l. alcool pur în aerul expirat a fost depistat, de polițiștii orașului Pâncota, un tânăr de 19 ani, din Mâsca. Conform procedurii, celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În seara de 16 martie, polițiștii din Sintea Mare au fost sesizați de jandarmii grupei Chișineu-Criș despre faptul că, pe D.J. 793, între Sintea Mare și Șepreuș, se deplasează un tractor cu două remorci, neînmatriculate, care transportă material lemnos. La volanul tractorului a fost identificat un tânăr de 21 de ani, din Șepreuș, care conducea un tractor neînmatriculat.

În urma verificărilor, s-a constatat că nici remorcile nu sunt înmatriculate. Pentru materialul lemnos au fost prezentate documentele legale.

Fără permis de conducere, pentru nicio categorie de vehicule, a fost depistată o tânără de 17 ani, din Arad, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 682/A, între localitățile Cruceni și Tisa Nouă. Din cercetări, a reieșit că autoturismul i-ar fi fost încredințat, spre a-l conduce, de un tânăr de 20 de ani, din Șagu, pasager în autoturism.

Tot fără permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule au mai fost depistați: un tânăr de 28 de ani, din Vladimirescu, în timp ce conducea un autoturism în localitate; în municipiu, pe strada Constantin Brâncoveanu, un tânăr de 24 de ani, din județul Mureș, și pe strada Hunedoarei, un tânăr de 27 de ani, cu domiciliul în Canada, fără drept de a conduce în România.

Pe o stradă din orașul Nădlac, polițiștii au depistat un bărbat de 26 de ani, din județul Buzău, în timp ce conducea un autoturism având aplicate plăcuțe cu număr de înmatriculare fără drept de circulație în România, iar cu un autoturism radiat din circulație de autoritățile germane, din anul 2023, a fost depistat, în orașul Ineu, un bărbat de 43 de ani, din Arad.

Toți cei depistați sunt cercetați penal pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Acțiunile polițiștilor rutieri au ca scop reducerea riscului rutier și impunerea respectării legislației rutiere. În vederea atingerii acestui obiectiv sunt organizate permanent acțiuni, pe toate șoselele din municipiu și județ.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de IPJ Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.