Ziarul electronic al arădenilor

Inventatorii arădeni au obținut cinci medalii la Salonul Mondial de Invenții de la Geneva

Un mare succes al Aradului la Geneva și un succes instituțional al Consiliului Județean, care a sprijinit deplasarea unui grup de inventatori arădeni la Salonul Mondial de Invenții.

Doi dintre aceștia au câștigat medalii – două de aur, una de argint și una de bronz, invențiile lor fiind apreciate de juriul internațional ca fiind revoluționare în domeniile lor de activitate.

Cei doi inventatori medaliați sunt Eugen Bușa – argint, și Dan Sobol – două medalii de aur, una de argint și una de bronz.

Eugen Bușa a participat la Salonul Mondial de Invenții de la Geneva cu o soluție de protejare a mediului, cu aplicabilitate în cazul transporturilor rutiere de mărfuri. Este vorba despre un sistem de neutralizare a gazelor periculoase care rezultă în urma accidentelor.

Dan Sobol a prezentat trei brevete de invenții, respectiv profile groase aerodinamice, aparat de zbor cu înveliș flexibil și o cutie de viteze pentru vehicule la turații mici.

„Succesul celor doi inventatori este succesul Aradului! Mă bucur că noi, Consiliul Județean Arad, am contribuit la prezența lor la Salonul Mondial de Invenții de la Geneva! Mă bucur și sunt mândru de ei. Am fost inspirați, am avut dreptate să avem încredere în ei. Iată că Aradul are potențial, are valoare, iar rolul nostru, al administrației, este să identificăm și să punem în valoare energiile bune.

Revenim acasă și îmi doresc să le prezentăm arădenilor munca acestor oameni deosebiți, să intermediem între ei și mediul de afaceri, că invențiile lor să aibă și aplicare practică. Acești oameni sunt modele pentru tineri, elevi și studenți, și eu am încredere că vor rămâne alături de noi în întâlnirile din școli și facultăți, să inspire copiii și tinerii cu entuziasmul și viziunea lor“, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Ionel Bulbuc.

La Salonul de Invenții de la Geneva, Consiliul Județean Arad a facilitat prezența unui număr de cinci inventatori arădeni, care au prezentat 4 invenții, deja brevetate, și alte 7 în curs de înregistrare la OSIM. Cele patru invenții brevetate sunt: brevetul pentru profile groase aerodinamice, metode și instalații de neutralizare a gazelor periculoase în transporturi, cutia de viteze pentru turații mici, aparat de zbor cu înveliș flexibilaparat de zbor cu înveliș flexibil.

Cercetătorii și inventatorii arădeni prezenți la Geneva sunt Dănuț Sobol, Ioan Radu, Eugen D. Bușa, Daniel Nedelcu, Gabriela Moș, Daniel Suciu (îl amintim pentru că, deși nu a ajuns la Geneva, a lucrat în echipa de inventatori). Alți doi cercetători, Adriana Moțica și Adrian Jucu, au invenții expuse în standul Aradului.

Consiliul Județean Arad a fost reprezentat la Geneva de vicepreședintele Ionel Bulbuc și de directorul Direcției Comunicare, Strategii și Administrație Publică, dr. Andrei Ando.

Universitatea „Aurel Vlaicu“ a delegat la eveniment doi profesori universitari, prof. univ. dr. Alexandru Popa și prof. univ. dr. Ioan Radu, președintele Senatului Universității.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Bulbuc: Alte două invenții arădene prezentate la Geneva au fost bine primite de public și de specialiști

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.