Ziarul electronic al arădenilor

Infracțiuni rutiere depistate de polițiștii arădeni

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii rutieri au desfășurat mai multe acțiuni pe șoselele județului Arad, pentru depistarea celor care nu respectă prevederile legislative privind consumul de alcool.

Astfel, în seara zilei de 21 ianuarie, un bărbat de 46 de ani, din Dieci, a fost implicat într-un eveniment rutier ca pagube materiale. Din primele cercetări la fața locului, a reieșit că cel în cauză ar fi condus un autoturism în localitatea Sebiș, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, intrând în coliziune cu două autoturisme parcate. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un tânăr de 27 de ani, din Chișineu-Criș, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe DN 79, între Chișineu-Criș și Zerind, având o îmbibație alcoolică de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Au mai fost depistați în timp ce conduceau autoturisme, fiind sub influența alcoolului: în Pecica, un bărbat de 54 de ani, din localitate (0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat); în Sebiș, un bărbat de 46 de ani, din localitate (0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat) și în Șiria, un bărbat de 30 de ani, din localitate (0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat).

Polițiștii orașului Chișineu-Criș au mai depistat, la sfârșitul săptămânii trecute, 4 tineri, cu vârste între 20 – 23 de ani, în timp ce conduceau autoturisme, fiind sub influența substanțelor psihoactive, fapt relevat de valorile pozitive în urma testării cu aparatul DrugTest.

În toate cazurile au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei/substanțelor consumate, cei în cauză fiind cercetați pentru conducerea de vehicule sub influența alcoolului sau substanțelor interzise.

Un tânăr de 17 ani, din Vinga, a fost depistat de polițiștii Secției 1 Rurală Arad în timp ce conducea un autoturism, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de IPJ Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.