Ziarul electronic al arădenilor

Informare meteo. Caniculă şi disconfort termic la nivelul întregii ţări

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o informare de caniculă şi disconfort termic, valabilă până duminică după-amiaza, la nivelul întregii ţări.

Conform prognozei, în intervalul 8 august, ora 12.00 – 11 august, ora 20.00, valul de căldură se va extinde, iar în orele amiezelor disconfortul termic va fi ridicat şi indicele temperatura-umezeală (ITU) va atinge sau va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi, în regiunile din jumătatea de sud a ţării şi pe arii mai restrânse în restul teritoriului.

Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 32 şi 34 de grade, mai ridicate spre 35 – 37 de grade, joi (8 august) local în sud şi est, vineri şi sâmbătă (9 şi 10 august) pe arii restrânse în sud, iar duminică (11 august) în toate zonele de câmpie şi podiş.

În intervalul menţionat, temperaturile minime nocturne se vor situa, local, în jurul a 20 de grade, mai ales în Câmpia Română, pe Litoral şi în Dealurile de Vest.

Potrivit sursei citate, la nivelul Capitalei, în zilele de 8, 9, 10 şi 11 august, vremea va fi călduroasă, iar în orele amiezelor disconfortul termic va fi ridicat şi indicele temperatura-umezeală (ITU) va atinge sau va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi. Temperatura maximă va fi de 35 – 36 de grade, pe parcursul zilei de joi, când va fi caniculară, respectiv de 33 – 35 de grade, vineri, sâmbătă şi duminică.

ANM precizează că, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza informarea emisă joi.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.