Ziarul electronic al arădenilor

Incidente la meciul Dinamo – UTA Arad înainte de partidă

Mai multe incidente în care au fost implicaţi suporteri au avut loc, vineri seară, înaintea meciului Dinamo – UTA Arad de pe stadionul Arcul de Triumf, dar şi în incinta arenei, a transmis Jandarmeria Capitalei.

Potrivit sursei citate, „organizatorul evenimentului sportiv a permis prezenţa şi altor suporteri din Bucureşti în zona destinată galeriei echipei oaspete, însă fără afişarea altor însemne în afara de cele care aparţin echipei FC UTA Arad”.

„Astfel, pe timpul deplasării suporterilor echipei CSA Steaua Bucureşti, între staţia de tramvai Caşin şi arena sportivă, aceştia nu au cooperat cu forţele de ordine, au forţat dispozitivul de jandarmi şi au folosit materiale pirotehnice, motiv pentru care au fost folosite mijloacele de intervenţie cu substanţă iritant-lacrimogenă din dotarea jandarmilor”, a informat Jandarmeria.

De asemenea, spun reprezentanţii forţelor de ordine, în interiorul arenei sportive, înainte de începerea meciului de fotbal, suporteri ai echipei Dinamo, dispuşi în Tribuna a II-a, au aruncat cu materiale pirotehnice către galeria echipei oaspete, dispusă în Peluza Sud.

„Totodată, aceştia au pătruns pe suprafaţa de joc, provocându-i pe suporterii oaspeţi să participe la scandal, context în care aceştia din urmă au coborât din peluză pe suprafaţa de joc, alimentând conflictul”, precizează Jandarmeria.

Suporterii celor două echipe au fost dispersaţi către locurile prestabilite pentru aceştia.

„Precizăm faptul că, în urma incidentelor, nicio persoană nu a fost rănită, iar în urma vizionării imaginilor operative, vom aplica măsurile legale care se impun şi vom reveni cu informaţii suplimentare. Totodată, subliniem responsabilitatea societăţii de pază şi protecţie, în ceea ce priveşte serviciul de asigurare a ordinii şi siguranţei în incinta arenelor sportive, conform prevederilor Legii nr. 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, cu modificările ulterioare”, se arată în informarea Jandarmeriei.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.