Ziarul electronic al arădenilor

Incident în Parcul Reconcilierii, la Statuia Libertății. „Să vină primaru’!“

Un bărbat aflat sub influența alcoolului i-a împiedicat pe angajații SC Gospodărirea Comunală să ia florile și coroanele de pe Statuia Libertații din Parcul Reconcilierii Româno-Maghiare din Arad și a solicitat, de mai multe ori, prezența primarului municipiului.

Incidentul a avut loc vineri la amiază, când angajați GCA au intenționat să curețe monumentul de florile și coroanele depuse în seara zilei de 6 octombrie, când comunitatea maghiară din Arad i-a comemorat pe eroii Revoluţiei de la 1848 – 1849, în Parcul Reconcilierii.

Deși i-au explicat bărbatului care este misiunea lor, angajații GCA nu au reușit să-l îndepărteze pe acesta de la baza Statuii Libertății. Fără a dea explicații pentru gestul său, bărbatul nu i-a lăsat pe cei de la Gospodărirea Comunală să ia florile și coroanele și a strigat, de mai multe ori, „să vină primaru’!“.

După câteva minute de discuții cu bărbatul, unul dintre angajații societății i-a informat telefonic pe reprezentanții municipalității despre situația la care s-a ajuns.

Chiar și bărbatul aflat sub influența alcoolului a fost invitat să discute telefonic cu un reprezentat al Primăriei, însă nu a renunțat la acțiunea sa.

După câteva minute, angajații SC Gospodărirea Comunală au plecat din zonă, dar bărbatul a continuat să stea la baza Statuii Libertății.

Unul dintre angajații GCA a spus că în urma unei discuții cu viceprimarul Levente Bognar s-a decis că florile și coroanele să mai rămână „o perioadă“ pe Statuia Libertății.

Incidentul s-a produs după aproximativ 15 minute de la plecarea unui grup de turiști din Ungaria. Turiștii maghiari au stat aproximativ 30 de minute în Parcul Reconcilierii, unde au fotografiat și s-au fotografiat cu Statuia Libertății.

În acest timp, bărbatul aflat sub influența alcoolului s-a apropiat de mai multe ori de turiști, de la care a cerșit bani, atât în limba română, cât și în maghiară.

Comunitatea maghiară din Arad i-a comemorat, duminică, pe eroii Revoluţiei de la 1848 – 1849, în Parcul Reconcilierii, unde la baza Statuii Libertăţii, dedicată celor 13 generali ucişi în oraş la sfârşitul Revoluţiei Paşoptiste, au fost depuse coroane de flori, fiind prezent şi vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt.

După discursuri, invitaţii au depus coroane de flori la baza Statuii Libertăţii, monumentul maghiar dedicat celor 13 generali, iar seara s-a încheiat cu o procesiune cu făclii.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.