Ziarul electronic al arădenilor

Începe vaccinarea copiilor din grupa de vârstă 5 – 11 ani, în Arad. VEZI programul centrelor de vaccinare

Începând de miercuri, 26 ianuarie 2022, în municipiul Arad va fi demarată campania de vaccinare anti-COVID a copiilor din grupa de vârstă 5 – 11 ani.

Singurul centru  din municipiu unde se va administra vaccinul Comirnaty-Pfizer/BioNTech este cel amenajat de Primăria Municipiului Arad în incinta Cinematografului Grădiște, situat pe str. Petru Rareș nr. 25.

Programarea copiilor se face pe platforma pusă la dispoziție de Serviciul de Telecomunicații Speciale, prin intermediul conturilor părinților sau ale reprezentanților legali.

Vaccinarea se poate realiza și fără programare, prin prezentarea directă la centrul de vaccinare sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice.

Important de reținut!

Sunt obligatorii acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către reprezentantul legal al minorului și efectuarea triajului medical prin completarea chestionarului de triaj dedicat copiilor; modelele sunt disponibile și pe platforma națională de vaccinare, aici: https://vaccinare-covid.gov.ro/formulare-si-chestionare/

Schema de vaccinare a copiilor cu vaccinul Comirnaty este de 10 micrograme/doză (10 µg), la interval de 21 de zile; administrarea fiecărei doze se efectuează intramuscular, similar celorlalte grupe de vârstă eligibile;

Dacă se inițiază vaccinarea la copiii care împlinesc 12 ani între administrarea celor două doze, aceștia continuă schema de vaccinare cu doza pediatrică de 10 µg.

În ceea ce privește activitatea centrelor de vaccinare, începând cu data de luni,  24 ianuarie 2022,  la nivelul municipiului Arad vor mai  funcționa doar două centre de vaccinare:

Centrul de Vaccinare Fix – Cinematograf Grădiște, situat în Grădiște, str. Petru Rareș nr. 25, mun. Arad, având programul de funcționare de luni, până duminică, între orele 8.00 – 20.00:

un flux de vaccinare Pfizer;

un flux de vaccinare Johnson&Johnson;

un flux de vaccinare Moderna.

Centrul de Vaccinare Fix – Cinematograful Arta, situat în str. Vasile Alecsandri nr. 2, mun. Arad, având programul de funcționare de luni, până duminică, între orele 8.00 – 20.00:

un flux de vaccinare Pfizer;

un flux de vaccinare Astra Zeneca;

Centrele de vaccinare din Aradul Nou, Micălaca, Gai, cel amenajat în incinta Sălii de sport CSS de pe strada Predeal, precum și Centrul de Vaccinare DRIVE THRU, își suspendă temporar activitatea, începând de săptămâna viitoare.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Primăria Municipiului Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.