Ziarul electronic al arădenilor

Începe campania de imunizare anti-COVID în Arad. VEZI unde sunt centrele de vaccinare

Campania de imunizare anti-COVID se va desfășura în cinci centre din municipiul Arad și orașul Ineu, iar vaccinarea va începe din data de 4 ianuarie.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad a anunțat, vineri, centrele de vaccinare înființate în municipiu și județ:

– Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad – centrul de vaccinare amplasat în Arad str. A. Karoly nr. 2-4;

– Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad – centrul de vaccinare amplasat în Arad str. M. Viteazul nr. 7-8;

– Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad – centrul de vaccinare amplasat în Arad str. Stephan Ludwig Roth nr. 2-4;

– Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad – centrul de vaccinare amplasat în Arad Bulevardul Revoluției nr.45;

– Spitalul Orășenesc Ineu – centrul de vaccinare amplasat în Ineu, str. Republicii nr. 2.

Conducerea DSP Arad a anunţat, marţi, că vaccinarea anti-COVID va începe în judeţ pe 4 ianuarie, considerându-se că din cauza zilelor libere de Anul Nou ar putea să fie puţini cei care se prezintă pentru imunizare, iar dozele începute trebuie folosite în scurt timp.

La finalul lunii noiembrie, reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, unitate cu 2.200 de angajaţi, au transmis la DSP o solicitare pentru 1.300 de doze de vaccin împotriva COVID-19, în urma chestionării angajaţilor care ar dori să se vaccineze rezultând că 60% dintre aceştia au răspuns afirmativ.

La nivelul unităţilor medicale din judeţ, 2.395 de angajaţi au acceptat să fie imunizaţi, conform cercetării de la acea dată.

Autoritățile au mai anunțat că platforma informatică care permite programarea persoanelor pentru vaccinarea împotriva COVID-19 – https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ – este operațională.

Astfel, începând din 28 decembrie, în conformitate cu Strategia de vaccinare împotriva COVID-19, se pot planifica la vaccinare persoanele din etapa 1, respectiv lucrătorii din domeniile sănătate și social, urmând să se activeze accesul în aplicație și pentru celelalte două grupe de vaccinare (grupa a II-a –populația cu grad de risc și lucrătorii care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale și grupa a III-a –populația generală).

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.