Ziarul electronic al arădenilor

Incendiu la Secția Psihiatrie, provocat de un pacient. Mai multe persoane au fost evacuate

Un incendiu a izbucnit, duminică dimineața, la Secția Psihiatrie din cadrul Spitalulului Județean Arad, iar pompierii ajunşi la faţa locului au evacuat mai multe persoane, dintre care şase au fost transportate la spital cu uşoară intoxicaţie cu fum.

Conform ISU Arad, focul a fost provocat de un pacient internat în această unitate medicală.

„La ora 4.24 s-a primit, prin SNAU 112, un apel despre un incendiu provocat de un pacient într-un salon al Spitalului de Psihiatrie din Arad. La intervenţie s-au deplasat două autospeciale de stingere  (A5003, A9000), descarcerarea uşoară,  SMURD TIM Arad, SMURD EPA Vladimirescu şi SMURD EPA Curtici,  cu un total de 18 subofiţeri şi trei ofiţeri.  În momentul sosirii echipajelor de intervenţie incendiul se manifesta într-o rezervă a spitalului cu degajarea mare de fum şi posibilitatea de extindere”, a transmis ISU Arad.

 O parte dintre pacienţi s-au autoevacuat, iar alţii au fost evacuaţi de pompieri. Şase persoane au fost transportate la Unitatea Primire Urgențe de la Spitalul Județean Arad, având intoxicaţie cu fum.

„O parte a pacienţilor, aproximativ 15 persoane, s-au autoevacuat. Pompierii Detaşamentului Arad au evacuat alţi 6 pacienţi şi 3 cadre medicale. Echipajul SMURD TIM a evaluat persoanele evacuate din care 6 au fost transportate la UPU Arad (3 pacienţi şi 3 cadre medicale), toţi în stare bună, cu uşoară intoxicaţie cu fum”, a mai informat ISU Arad.

Incendiul a fost lichidat după aproximativ 20 minute, fără a se extinde.

Cauza probabilă a incendiului este „folosirea cu intenţie a surselor de aprindere în vederea producerii incendiului“.

Cel suspectat că a pus focul, un bărbat de 35 de ani, a fost internat în jurul orei 3.00. Potrivit managerului Spitalului Județean Arad, înainte să fie dus în izolator, el a fost percheziționat, iar angajații i-au luat acestuia cele două brichete pe care i le-au găsit în haine.

„Din fericire, fumul a fost observat de către un supraveghetor, care și-a anunțat colegii. S-a acționat conform procedurii de prevenire și stingere a incendiilor”, a declarat Florina Ionescu, managerul Spitalului Județean Arad.

Pacientul care a provocat incendiul este în evidențele spitalului de 10 ani. A recidivat acum, după moartea mamei lui.

foto: ISU Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.