Ziarul electronic al arădenilor

Incendiu la Pecica. Fetiță de doi ani, transportată la spital cu arsuri grave

O fetiță în vârstă de doi ani din oraşul Pecica a fost rănită grav, în urma unui incendiu care a cuprins casa în care locuieşte, ea fiind transportată la spital cu arsuri pe 60% din suprafaţa corpului.

Incendiul a izbucnit, joi după-amiază, la o casă din oraşul Pecica, strada 219, iar fetița, care se afla în camera din care au pornit flăcările, a suferit arsuri.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca, a declarat că au ars o cameră, cea în care se afla copilul, şi o parte din acoperiş.

„Copilul a fost preluat de către echipajul Serviciului de Ambulanţă Judeţean, iar din primele informaţii are arsuri de gradul II pe aproximativ 60% din suprafaţa corpului. Persoanele aflate în locuinţă s-au autoevacuat“, a spus Pleşca.

Directorul medical al SAJ Arad, Mircea Merea, a declarat pentru Agerpres că starea copilului este gravă.

„Se pare că în camera cuprinsă de incendiu se aflau trei copii, iar doi au ieşit în timp util, dar cel mic, de doi ani, a suferit arsuri pe 60% din corp şi a fost preluat în stare de şoc de către echipajul medical“, a spus Merea.

Pompierii spun că incendiul a izbucnit din cauza copiilor, care s-au jucat cu focul.

În cursul serii, ISU Arad a anunțat că fetița va fi transportată la un spital din București. Transportul copilului se va face cu un elicopter.

foto: ISU Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.