Ziarul electronic al arădenilor

Incendiu la o gospodărie din Peregu Mic. Au ars 3 tone de cereale și au murit 12 porci

Aproximativ 3 tone de cereale au ars și 12 porci au murit în urma unui incendiu care a izbucnit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, într-o gospodărie din localitatea Peregu Mic.

Conform ISU Arad, pompierii militari au fost solicitați să intervină, în jurul orei 2.00, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească din localitatea Peregu Mic.

Pentru misiune au fost alocate forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de Pompieri Arad, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, încadrate cu 12 subofițeri. În sprijinul forțelor au intervenit și pompierii voluntari ai SVSU Peregu Mare.

„La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul întregii anexe gospodărești – construită din lemn, ce avea rol de adăpost pentru animale, pe o suprafață de aproximativ 500 de metri pătrați cu posibilitate de propagare la casă“, a informat ISU Arad.

Pompierii militari arădeni au localizat și lichidat incendiul în limitele găsite, limitând astfel extinderea flăcărilor la casă, intervenția fiind îngreunată de prezența materialelor combustibile din anexă.

„În urma incendiului au ars: anexa în totalitate, aproximativ 3.000 kg cereale și 12 animale (porci și purcei). Din fericire, nu s-au înregistrat victime omenești“, se arată într-o informare remisă de ISU Arad.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind un scurtcircuit produs de un cablu cu defecțiuni din interiorul anexei.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.