Ziarul electronic al arădenilor

Incendii în Arad, Pâncota și Chișineu Criș. Pompierii au intervenit la Maschio Gaspardo

Pompierii militari au intervenit, sâmbătă, la trei incendii în municipiul Arad și Pâncota, dar și la Chișineu Criș, la producătorul de utilaje agricole Maschio Gaspardo.

Incendiul de la Maschio Gaspardo a fost anunțat după ora 9.00, iar în zonă s-au deplasat pompierii din Chișineu Criș, cu o autoscară de intervenție și salvare de la înălțimi, dar și un echipaj SMURD.

Conform ISU Arad, incendiul s-a declanșat la un filtru de aspirație de la un cuptor de vopsit. „În acest caz este de remarcat organizarea firmei din punct de vedere a măsurilor PSI și a primei intervenții. Hala a fost imediat evaluată și s-a intervenit cu mijloace de primă intervenție. Echipajele de pompieri au fost sprijinite cu toate datele tehnice ale utilajului. Nu au fost înregistrate victime“, a informat ISU Arad.

Incendiul s-a declanșat din cauza scânteilor rezultate în urma unei acțiuni mecanice sau sudură. „S-au executat lucrări și, probabil, au fost trase în filtru scântei, ceea ce a dus la aprinderea acestuia“, au spus reprezentanții ISU Arad.

Pompierii au fost solicitați să intervină, sâmbătă, și în municipiul Arad, pe strada Ghioceilor, unde a luat foc acoperișul unei anexe, la o casă particulară. Incendiul se manifesta fără flacără deschisă și nu a prezentat pericol de extindere. Pompierii au reușit localizarea și lichidarea incendiului.

Tot sâmbătă, pompierii au fost solicitați să intervină la un incendiu în orașul Pâncota, la o casă particulară. Pompierii au lichidat incendiul, fără ca flăcările să se propage spre alte zone al clădirii.

foto: ISU Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.