Ziarul electronic al arădenilor

În Parcul Regal de la Săvârșin a fost amenajat Triunghiul cu ienuperi

Lucrările în cadrul proiectului de restaurare a patrimoniului vegetal din Parcul Regal de la Săvârșin au continuat în luna noiembrie, când a fost amenajat Triunghiul cu ienuperi.

Conform romaniaregala.ro, în fiecare an, în luna noiembrie, profesorul universitar Florin Stănică, prorectorul USMAV București, vine la Săvârșin pentru plantările de toamnă și, uneori, pentru relocarea unor arbori, arbuști sau tufe din Parcul Regal.

„Aceste lucrări fac parte din proiectul pe termen lung de restaurare a patrimoniului vegetal al acestui parc vechi de două sute de ani. Vlogul de față arată pe profesorul Stănică alături de Mircea, Mugurel, Radu, Ioan, Valentin, Florin și Dacian, angajații castelului, și de Adrian Neamț, intendentul domeniului. În finalul lunii noiembrie 2020, pe Triunghiul Mic (o suprafață de parc aflată în colțul de nord-est al castelului), au fost plantați zece ienuperi aduși de la pepiniera Euro Garden.

Șederile profesorului la castel sunt folosite și drept practică profesională pentru angajații de pe domeniu. Toți provin de la Săvârșin și din satele vecine și sunt doritori să deprindă cât mai bine profesia de grădinar, la standardele de astăzi“, arată romaniaregala.ro.

Conform sursei citate Parcul de la Săvârșin este sprijinit în activitățile de restaurare și educative, în egală măsură, de Fundația Colecția Familiei Regale și de Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș.

 

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.