Ziarul electronic al arădenilor

În ce domenii sunt preferați cel mai des muncitorii din India pe piața de lucru din România?

Lipsa acută a forței de muncă a determinat companiile românești să urmeze exemplul firmelor din Vest – recrutarea de personal străin. O variantă mult mai eficientă pentru productivitatea organizațională, dar și pentru sporirea nivelului de trai al muncitorilor asiatici.

În ce domenii sunt preferați cel mai des muncitorii din India pe piața de lucru din România?

Indienii se numără printre cei mai solicitați, tocmai datorită calificărilor profesionale și a conduitei de muncă pe care le prezintă. Spiritul în care au fost crescuți reprezintă, de asemenea, un plus. Muncitorii indieni aduc cu ei perspective diferite și o înțelegere aprofundată a diverselor culturi și tradiții. Se adaptează imediat contextului de muncă, sunt serioși, responsabili și respectuoși. Totuși, motivele pentru care ar trebui să optezi pentru angajați proveniți din India nu se opresc aici.

Muncitorii din India au o reputație solidă în industria IT

Indienii sunt recunoscuți pentru capacitatea lor de a asimila informații. Sunt firi tehnice, pragmatice și atente la detalii. Majoritatea indienilor au pregătire în tehnologia informației – un domeniu foarte căutat, supus adesea schimbărilor.

India se numără printre țările care au investit considerabil în industria IT, tocmai de aceea are numeroase instituții de învățământ și programe de specializare. Muncitorii indieni sunt cunoscuți pentru competența lor tehnică și abilitățile avansate în:

  • Dezvoltare software,
  • Programare,
  • Asistență tehnică.

Dacă optezi, așadar, pentru recrutare muncitori Asia ai șansa de a-ți îmbunătăți semnificativ procesele operaționale de la nivelul business-ului. Pe lângă hindi, engleza este limba oficială în India. Tocmai de aceea, majoritatea indienilor au cunoștințe medii sau avansate de limbă engleză, ceea ce facilitează colaborarea cu echipe internaționale în cadrul proiectelor IT globale. Nu contează nivelul de complexitate implicat, indienii sunt recunoscuți pentru abilitățile analitice și abordarea structurată în rezolvarea problemelor.

O foarte mare parte dintre cetățenii Indiei care vin să lucreze în România au calificări în domeniul ingineriei și construcțiilor

Pe lângă IT, muncitorii indieni sunt specializați în domeniul ingineriei și construcțiilor. Tocmai de aceea, foarte mulți ocupă posturi în industrie. Experiența și capacitatea de adaptabilitate le oferă oportunitatea de a duce la îndeplinire chiar și cele mai complexe activități. Angajatorii, pe de cealaltă parte, sunt mulțumiți de rezultate, ceea ce îi determină să apeleze periodic la muncitori din India. Este o situație în care ambele părți au de câștigat, mai ales când vine vorba de industrii unde e nevoie de o infuzie de personal calificat.

Motivele pentru care indienii aleg să lucreze în România sunt diverse:

  • Oportunități de angajare – România are o economie în creștere și oferă numeroase oportunități de angajare în diferite sectoare, inclusiv IT, inginerie, cercetare și dezvoltare. Indienii, care sunt cunoscuți pentru abilitățile lor tehnice, ar putea găsi în România oportunități interesante de carieră.
  • Salarii competitive – România oferă salarii competitive în comparație cu alte țări din Europa de Est. Deși nivelul salariilor poate varia în funcție de domeniul de activitate și experiența profesională, salariile românești pot fi atrăgătoare.
  • Cultură și valori similare – Indienii ar putea simți o anumită afinitate culturală cu România. Ambele țări au o istorie bogată, tradiții și valori transmise și păstrate din generație în generație. Tocmai de aceea, indienii se pot adapta cu ușurință contextului cultural.

Candidații proveniți din India pot fi angajați în hoteluri și restaurante deoarece aceștia au experiență în industria ospitalității și în lucrul cu publicul

Chiar dacă sunt recunoscuți pentru competențele tehnice, indienii lucrează și în industria ospitalității, tocmai pentru că:

  • Au abilități lingvistice dezvoltate – Care le permit să întrețină o comunicare deschisă cu turiștii sau oaspeții internaționali.
  • Sunt cunoscuți pentru profesionalism și etică în muncă – Indienii sunt amabili, zâmbitori și prietenoși, ceea ce poate oferi o experiență plăcută clienților.
  • Oferă autenticitate și expertiză în prepararea mâncărurilor indiene – Multe companii apelează la muncitori din India, tocmai datorită experienței lor în industria gastronomică.

Vrei să-ți îmbunătățești productivitatea la nivelul afacerii? Nu ezita să apelezi la tehnici de recrutare muncitori Asia!

sursa foto: www.freepik.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.