Ziarul electronic al arădenilor

Ieșire în natură: 5 idei originale pentru timpul liber

De cele mai multe ori îți este greu să te bucuri de timpul liber, mai ales alături de persoanele dragi ție deoarece fiecare are un program diferit.

Ei bine, pentru momentele norocoase și pregătite pentru aventură, peripeții, voie bună și distracție, iată 5 idei originale de activități, drumeții și jocuri pe care le poți încerca alături de toți cei apropriați, într-un peisaj natural, fie acesta înconjurat de munți și conifere sau de briza sărată a mării!

Plimbare off-road

De abia aștepți momentele palpitante și pline de adrenalină din timpul tău liber? Atunci ia cu tine cel mai bun prieten și bucură-te de o plimbare liniștitoare în inima naturii sau chiar pe un teren off-road cu ATV-urile Can Am de la motobroom.ro.

Majoritatea ATV-urile sunt incredibile pentru plimbările în aer liber, acestea având spațiu generos, pentru 2 persoane, cu locuri spațioase, confortabile și care oferă siguranță. Chiar dacă ești pasionat de sporturile extreme sau vrei să încerci o activitate nouă, cu siguranță nu vei regreta o plimbare în pădure cu ATV-ul!

Plimbări cu bicicleta

Dacă preferi mișcarea în natură și dorești să te bucuri de peisajele încântătoare ale pădurilor și câmpiilor, atunci nu trebuie decât să iei cu tine bicicleta, o gustare sănătoasă și o sticlă de apă pentru hidratare. Pentru a face totul mai interesant, creează o listă cu lucruri pe care vrei să le găsești, precum o pajiște, un pârâu, o anumită floare, astfel încât să te bucuri de plimbarea în natură într-un mod diferit și distractiv.

Traseu cu obstacole

Dacă ți-ai propus să descoperi natura la pas sau să te întorci în codrul tău favorit pentru aer proaspăt, liniște, distracție și peripeții, atunci poți, alături de prietenii tăi, să transformi plimbarea într-un traseu cu obstacole. Oriunde vei merge în natură vei întâlni copaci, plante, drumuri forestiere, pietre, bolovani și stânci, dar și alte elemente ce pot fi considerate obstacole. Alege o zonă de pornire și una de „finish” și transformă spațiul dintre acestea într-un traseu cu obstacole.

Creează o casă în natură

Fii creativ și încearcă să construiești o casă sau o construcție din crengile, pietrele și celelalte lucruri pe care le găsești în natură. Această activitate nu doar că îți va oferi un timp pe cinste, însă îți va pune la încercare creativitatea! Încearcă să faci un scaun, o masă, un pat sau chiar o încăpere cu acoperiș. Pentru a fi mai distractiv, mergi cu un prieten și creați amândoi casa cu obiecte din natură!

Tablou de flori

Iubești florile și îți dorești să creezi o decorațiune inedită pentru locuința ta sau chiar pentru un cadou de oferi prietenilor tăi? Ei bine, ai șansa de a crea un tablou cu flori și de a te bucura de peisajele minunate ale naturii! Ai nevoie de  4 bețe, sfoară și fire de iarbă sau tulpini, preferabil căzute pe jos sau doborâte de ploaie și vânt.

Leagă bețele foarte bine între ele precum ai realiza o ramă pentru fotografii, apoi prinde firele de iarbă sau tulpinile între cele 4 bețe, ca o imagine de fundal. Plimbă-te în natură și descoperă diversele modele de flori, alege-le pe cele căzute și prinde-le în cadrul tău natural! Acesta poate fi oferit în dar cu plantele proaspete sau poate fi ținut la uscat pentru o perioadă.

Nu rata niciun moment petrecut alături de persoanele dragi ție, fie acestea din familie sau din grupul tău de prieteni, deoarece timpul pe care-l petreci alături de aceștia îți va oferi amintiri, sentimente și aventuri pe cinste! Bucură-te de anotimpul călduros și descoperă toate frumusețile naturii!

sursa foto: https://www.freepik.com/free-photo

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.