Ziarul electronic al arădenilor

Idei de ornamente de Crăciun pentru ferestre

În ultimii ani sunt la modă și la noi decorațiunile pentru ferestre cu ocazia sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou. Pot fi plasate fie pe exterior, fie pe interior. Este un mod de a împărtăși bucuria acestei celebrări cu cei din jur: vecini, prieteni, trecători.

Nu trebuie să fie neapărat ceva scump ori sofisticat ci mici însemne ale sezonului festiv.

Idei de ornamente pentru a-ți decora ferestrele:

  • instalații cu beculețe – dacă le așezi la exterior poți folosi din cele alimentate cu baterii ca să nu trebuiască să folosești un prelungitor și să-ți bați capul cum să-l izolezi împotriva umezelii. Așează-le în jurul ramei tamplariei pvc sau ca o perdea luminoasă pe toată suprafața ferestrei. Există și instalații care formează steluțe, Moș Crăciuni, globuri sau alte forme luminoase, dar pentru multe ai nevoie de priză, așa că e în regulă să le așezi pe interior.
  • sfeșnice, felinare, lumânări – se folosesc mai mult la interior. La fel ca în cazul instalațiilor, sunt menite să aducă lumină și să creeze o atmosferă magică, de basm în jurul casei și familiei tale. Există o varietate de astfel de decorațiuni, multe au baterii așa că le poți agăța și pe exterior, în special felinarele. Dacă nu vrei să încarci prea mult ferestrele, doar așează pe pervaz un sfeșnic ori o lumânare și magia nu va întârzia să-și facă apariția.
  • ghirlande – pot fi combinate cu instalațiile electrice, cu globuri, fundițe, crenguțe cu merișoare roșii, flori crăciunițe artificiale, cu stele și mici figurine de Crăciun. Majoritatea sunt astăzi artificiale și imită bradul, dar există și alte culori și forme. Verdele, roșul, auriul, argintiul sunt culori universale ale sezonului, dar poți alege și altceva pentru a se asorta cu stilul tău ori al casei, ori pur și simplu pentru a fi original. Se pot așeza deasupra sau în jurul ferestrelor, a ușii de la intrare. Dacă îți permiți, poți folosi și crenguțe de brad natural legate cu panglici sau fundițe.
  • stea – stelele de Crăciun amintesc de steluța specială despre care se spune că a apărut la Nașterea lui Isus, deasupra grajdului și ieslei în care a fost pus. Cu siguranță cele din hârtie sunt mai puțin recomandate la exterior deoarece pot fi afectate de ploaie sau ninsoare.
  • fulgi de nea – în unele zone fulgii de nea și zăpada sunt poate puși natural de ninsoare pe geamuri, dar dacă nu ai bucuria asta, poți agăța niște decorațiuni fulgi de nea ori folosește un spray care imită zăpada. Poți acoperi colțurile, să arate natural sau poți folosi niște șabloane cu care să formezi diverse forme semnificative pe ferestre.
  • crăciunițe în ghiveci – sunt des folosite la interior, culoarea lor roșu aprins-verde fiind foarte potrivită cu sezonul. Dau casei un aer modern și sofisticat.
  • coronițe – se pot folosi agățate de ușa din față dar și pentru geamuri. De obicei la ferestre bluEvolution 82 nu se folosesc modele foarte stufoase sau supradimensionate pentru că pot bloca lumina să pătrundă ziua în casă. Dar o idee sunt coronițele tip vitraliu care sunt de efect și pentru exterior dar filtrează plăcut și lumina în interior.
  • figurine – și pentru acestea există o foarte mare varietate: oameni de zăpadă, Moși Crăciuni, îngeri, scena Nașterii lui Isus, brăduți, reni, sănii, trenulețe, căsuțe, clopoței și multe altele. Și materialele din care sunt confecționate diferă, iar în funcție de asta și prețurile. Probabil la exterior poți folosi ceva din plastic, dar restul din alte materiale pe pervaz (lemn, lut, porțelan, textile etc).
  • mesaje – poți găsi potrivit: Crăciun fericit! La mulți ani! etc. Dar stai departe de cele din hârtie sau tip balon, care nu au același stil cu alte materiale.
  • poți confecționa chiar tu decorațiuni de efect pentru ferestre – păpuși croșetate, figurine din traforaj sau din pastă fimo, aranjamente din conuri de brad, coronițe și multe altele.

Sfaturi utile pentru decorațiuni reușite:

Alege ornamente pentru ferestre în funcție de stilul casei și al curții tale (rustic, tradițional, clasic, modern) și evită să folosești doar ce au vecinii ori ce e mai ieftin. Eventual acestea pot continua stilul de decorațiuni pe care le-ai folosit în interiorul casei.

Nu încărca prea mult ferestrele pentru a nu umbri inutil camerele. Instalațiile puse la geamul dormitorului pot deranja somnul așa că asigură-te că ai draperii dacă vrei să le lași să funcționeze toată noaptea.

Cumpără decorațiuni din materiale de calitate pentru a le folosi în mai mulți ani. Nu amesteca prea multe stiluri, materiale sau culori.

Fii creativ și alege ceea ce te reprezintă sau ceea ce va face familia ta fericită. De exemplu o familie cu copii se va bucura mai mult de Moși Crăciuni, brăduți împodobiți, oameni de zăpadă, figurine nostime; dar dacă ești single sau ai deja copiii mari, se poate să ai gusturi mai rafinate.

Nu în ultimul rând citește instrucțiunile înainte de a cumpăra ceva, asigură-te că merg la exterior dacă asta intenționezi, dacă au baterii vezi cât timp pot funcționa cu ele (unele se încarcă) și cumpără extra baterii pentru că nu va fi deschis toată perioada sărbătorilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.