Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 720 decembrie 2020.

În Banat, vremea va fi caldă în prima săptămână a intervalului de prognoză, iar media temperaturilor maxime va fi de 8…10 grade.

Apoi, va avea loc o răcire treptată, care va determina, în intervalul 16 –20 decembrie, un regim termic apropiat de cel normal pentru această perioadă, concretizat printr-o medie regională a valorilor diurne de 4…5 grade.

Media temperaturilor nocturne va fi pozitivă până spre 17 decembrie și se va situa, în general, între 2 și 4 grade.

Spre sfârșitul celei de a doua săptămâni, media minimelor temice va scădea sub limita de îngheț și va fi de aproximativ-1…-2 grade.

Probabilitatea pentru precipitații se va menține ridicată pe aproape tot parcursul celor două săptămâni și abia spre finalul intervalului va fi în scădere.

În Crișana, în prima jumătate a intervalului, regimul termic diurn se va caracteriza prin ușoare variații de la o zi la alta, însă temperaturile maxime se vor menține peste cele normale pentru această perioadă și se vor situa, în medie, între 6 și 10 grade.

În a doua săptămână, maximele diurne vor fi în scădere, spre medii de 4…5 grade în ultimele zile, caracterizând o vreme apropiată de normalul termic al perioadei.

Media valorilor termice nocturne se va încadra, în general, între 1 și 4 grade, cu o tendință de scădere, spre -2 grade, către finalul celei de a doua săptămâni.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată, cu precădere pe parcursul primei săptămâni a intervalului de prognoză.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.