Ziarul electronic al arădenilor

Iata de ce femeile sunt la mall, in timp ce barbatii negociaza in salile de afaceri – Secretul dinamicii sanatoase dintre sexe

Iata imaginea pe care o vezi in toate mall-urile: barbati plictisiti, asteptandu-si partenerele ce cauta neobosite inca o pereche de pantofi, o palarie sau o rochie inflorata.

Reprezentantele sexului frumos au o pasiune uriasa pentru shopping, ca activitate in sine, si nu neaparat pentru produsele pe care le cumpara. Distractia si satisfactia de a incerca sute de perechi de pantofi, de a se admira in cabina de proba, in fel de fel de haine, de a cheltui bani din placere sunt aspecte studiate de psihologul Daniel Fruger.

Se pare ca explicatia pentru acest lucru ar fi diferenta dintre cele doua sexe, atat genetic, biologic, cat si din punct de vedere al adaptabilitatii. Inca din culturile ancestrale, barbatii erau obisnuiti sa vaneze si sa aduca prada acasa, pentru a hrani intreaga familia, iar femeile sa culeaga legume, fructe, flori si plante medicinale.

Iata de ce, si acum, barbatii cauta mereu sa sara de la un obiectiv la altul si se simt pierduti daca nu stiu care este urmatorul pas, spre deosebire de femei care au nevoie de libertate si spatiu de manifestare.

Kruger, specializat pe studiul diferentelor dintre sexe, pe dinamica relationala si pe rolurile complementare ale barbatului, respectiv ale femeii, in cuplu, dar si in societate, afirma ca cel mai sanatos este ca femeile sa merga la shopping cu grupul de prietene, pentru a nu-si slei partenerul de energie, punandu-l in postura de a le cara pungile cu haine.

O alta modalitate de a evita neplacerile pentru domni, dar, in acelasi timp, de a satisface nevoia reprezentantelor sexului frumos pentru noi achizitii este, bineinteles, shopping-ul online! Nu doar ca aceasta practica este deja foarte raspandita, dar este si foarte apreciata de ambii parteneri ai unui cuplu.

Asadar, majoritatea persoanelor intra pe site, fie ca isi doresc o noua pereche de botine, fie ca sunt in cautarea unor noi draperii pentru dormitor si, cu cateva click-uri, se asigura ca vor intra in posesia celor necesare, mult mai simplu!

Odata cu dezvoltarea tehnologiei, timpul petrecut in doi poate fi mai calitativ si poate consta in activitati de care ambii parteneri sa se bucure si nu in momente petrecute impreuna, dar separat, prin mall-urile autohtone. Acest lucru poate duce la imbunatatirea considerabila a relatiei, pentru ca si cele mai mici gesturi, aparent insignifiante, pot naste frustrari in timp. Desigur, vor exista si situatii in care atat barbatii, cat si femeile, trebuie sa faca compromisuri pentru ca nivelul general de satisfactie din cuplu sa fie, tot timpul, la cote inalte.

Asadar, in incheierea studiului sau, Kruger afirma ca, in societatea noastra, au loc multe dezechilibre in relationarea dintre sexe, insa cel mai sanatos este sa invatam sa ne adaptam.

sursa imagine: Shutterstock.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.