Ziarul electronic al arădenilor

Iarna se fac planurile pentru renovările de la primăvară – Ce trebuie să știe arădenii despre bucătăria perfectă?

Deși a fost o toamnă frumoasă, iarna îi va prinde pe mulți arădeni în proces de renovare sau de construcție. Chiar dacă acest anotimp necruțător va pune pauză sau va bloca începerea proiectelor de amenajări interioare, este bine să fii pregătit încă de pe acum cu idei clare despre rezultatul pe care îl dorești.

Astfel, în lunile friguroase, când poți profita de reduceri, ai posibilitatea de a achiziționa electrocasnice sau alte echipamente necesare pentru aranjarea bucătăriei. Dar cum poți face asta, astfel încât să fie un spațiu practic și aspectuos chiar și după mulți ani?

3 aspecte de care să ții cont atunci când îți amenajezi bucătăria

1. Fă din bucătărie un spațiu în care poți economisi resurse și timp

Bucătăria este un loc în care o persoană poate pierde mult timp. Nu este vorba de perioada pe care o petreci pregătind mâncarea și deserturile preferate, ci despre alte activități care pot fi evitate. Spre exemplu, o persoană poate consuma foarte mult timp și resurse spălând vasele manual, ștergându-le și așezându-le în spații prea mici.

O idee mai bună ar fi să lași loc încă de pe acum în proiectul tău pentru o mașină de spălat vase, care consumă mai puțină apă și care te ajută să ai mai multă vreme pentru alte activității.

Dacă nu îți permiți o mașină de spălat vase, optează pentru baterii de bucătărie dotate cu limitator de debit.

Aranjează mobila în așa fel încât să ai cât mai puține spații greu accesibile. Dacă îți va fi ușor să ajungi la fiecare loc pentru a-l curăța, murdăria nu se va aduna și va fi simplu de îndepărtat.

2. Amenajează o bucătărie open space

Tot mai multe persoane se simt atrase de ideea unei bucătării deschise. Aceasta aduce familia împreună. În timp ce o parte din membrii ei se relaxează în camera de zi, ceilalți pot contribui la pregătirea mesei. Totuși, oricât de atractivă ar fi ideea amenajării bucătăriei open space, trebuie să fii atent la câteva detalii importante.

De exemplu, unele alimente sau preparate pot avea un miros foarte puternic, cum ar fi ceapa sau peștele. Nu ai vrea ca aceste arome să se extindă în sufragerie. Pentru a evita acest lucru trebuie să ai în vedere achiziționarea și amplasarea unei hote cu o putere de absorbție destul de mare.

3. Caută metode de economisire a spațiului

Pentru că informația este mereu la dispoziția oamenilor în prezent, aceștia se pot folosi de Internet pentru a se inspira în legătură cu metodele de a folosi cât mai bine un spațiu mic. Dacă acesta este și cazul tău, optează pentru un mobilier de bucătărie ergonomic, extensibil sau care se poate masca. Spre exemplu, în loc să instalezi o masă care va ocupa foarte mult spațiu de podea, integrează un blat mascat, care poate fi extins din moblierul pe care îl folosești atunci când gătești.

O altă idee ar fi să folosești cât mai mult spațiul de perete. Instalează dulapuri suspendate bine compartimentate. De asemenea, alege electrocasnice incorporabile în defavoarea celor de sine stătătoare, care îți pot limita mult spațiul de care ai nevoie.

Toate aceste idei te vor ajuta să gândești bucătăria perfectă până la primăvară. Cu siguranță, fiecare arădean se va bucura de un spațiu organizat și călduros în această încăpere.

sursa foto: shutterstock.com, pexels.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.