Ziarul electronic al arădenilor

Grup infracțional specializat în trafic de droguri, destructurat

Polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate din cadrul IPJ Arad, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Arad, au efectuat 7 percheziții domiciliare, în județul Arad, pentru destructurarea unui grup infracțional specializat în trafic de droguri de risc.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada mai – iulie 2021, persoanele bănuite ar fi înființat două culturi de cannabis outdoor și o cultură indoor, cu scopul comercializării acestora în județul Arad.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 107 plante de cannabis (74 de kilograme masă verde), cântare, grindere, un pistol neletal, bile de cauciuc, 590 de euro și 5.180 de lei, ustensile utilizate pentru îngrijirea culturilor, un autoturism, telefoane mobile, arme albe, precum și 26.260 de țigarete de contrabandă, de diferite mărci, netimbrate“, a informat IPJ Arad.

Conform sursei citate, în cadrul acțiunii au fost puse în executare 16 mandate de aducere, pe numele unor persoane, cu vârste cuprinse între 21 și 35 de ani.

„Acestea au fost conduse la sediul S.C.C.O. – I.P.J. Arad, pentru audieri, 6 dintre acestea fiind reținute, pentru 24 de ore, privind săvârșirea infracțiunilor de inițierea și constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc, contrabandă, nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Miercuri, cele 6 persoane au fost prezentate Tribunalului Arad, față de acestea fiind luată măsura arestării preventive, pentru 30 de zile“, se arată într-o informare remisă de Inspectoratul de Poliție al Județului Arad.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Biroului de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate din Caraș Severin, ai Serviciului Criminalistic din Arad și al luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din Arad.

La activități au participat și jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.