Ziarul electronic al arădenilor

Ghid de cumpărare: Rezervoare wc încastrate

Te afli în punctul în care ai decis că e vremea pentru modernizarea băii tale și unul din obiectivele pe care le ai în plan este înlocuirea vasului standard de toaletă cu unul suspendat sau unul pe pardoseală back to wall, ambele cu rezervoare încastrate în spatele peretelui sau chiar în varianta premium a modulelor cu rezervoare încastrate.

Decizia probabil ai luat-o pentru a aduce în baie acel suflu al stilului modern, dar și pentru o mai ușoară igienizare și obținerea unui spațiu suplimentar prin introducerea rezervorului în perete.

Denumirea de rezervor wc încastrat este una care definește întregul ansamblu de elemente care permite fixarea și funcționarea vasului de toaletă suspendat sau a celui montat pe pardoseală.

Tipuri de rezervoare wc

În cazul rezervoarelor care se montează în spatele unui perete și în funcție de tipul vasului de toaletă, alegerea se va face astfel:

  1. Pentru vasele de toaletă suspendate se va alege un rezervor wc încastrat cu cadru metalic, iar setul complet pentru montarea și funcționarea vasului de toaletă trebuie să conțină următoarele elemente:
  • Rezervorul de alimentare cu apă și cadrul metalic de fixare a vasului wc
  • Clapeta de acționare
  • Sistemul de fixare al cadrului de perete
  • Garnitura fonoizolantă

Toate acestea se pot achiziționa separat sau le regăsiți în pachete complete, gata pentru montaj. Verificați cu atenție compatibilitatea clapetei de acționare cu modelul rezervorului pe care-l alegeți.

  1. Pentru vasele de toaletă așezate pe pardoseală se va alege un rezervor wc încastrat fără cadru metalic, iar setul complet pentru montarea și funcționarea vasului de toaletă trebuie să conțină următoarele elemente:
  • Rezervorul de alimentare cu apă
  • Clapetă de acționare

Acestea sunt piese care se comandă separat; atenție și aici la compatibilitatea clapetei cu tipul de rezervor selectat. În cazul rezervoarelor încastrate premium din gama Geberit Monolith se poate alege varianta pentru vase montate pe pardoseală sau cea pentru vase de toaletă montate suspendat.

Avantajele unui rezervor modern pentru vasul de toaletă

După cum am mai menționat și la începutul articolului, avantajele alegerii unui rezervor încastrat pentru vasul de toaletă sunt de ordin estetic și igienic, dar acestea prezintă și avantaje din punct de vedere funcțional, anume reducerea zgomotului apărut în funcționare. Un alt avantaj este dat de montarea în interiorul cadrului cu rezervorul încastrat a unui sistem de împrospătare a aerului din camera de baie, așa cum oferă producătorul german Geberit prin sistemele Duofix Sigma. Un alt avantaj este cel ergonomic, acesta decurgând din combinarea cu un vas de toaletă suspendat, obținându-se astfel posibilitatea reglajului înălțimii la care se montează.

Rezervoarele încastrate cu cadru din metal sunt foarte rezistente, nu flambează și nu vibrează, suportând greutăți destul de consistente, cele de la Geberit fiind testate până la 400 kg. Sunt foarte durabile și cu o îngrijire și folosire atentă pot fi utilizate o perioadă foarte lungă de timp. Totuși, în cazurile neprevăzute, se poate face întreținerea sau eventualele reparații prin scoaterea clapetei. Unii producători garantează faptul că toate rezervoarele sunt testate și verificate să nu prezinte nici o scurgere de apă.

Producători renumiti de rezervoare wc

Rezervoarele pentru vase de toaleta de la NeaKaisa, pe care le regăsiți în magazinul nostru online sunt produse de producători renumiți la nivel mondial, oferind astfel clienților noștri o experiență pozitivă.

Enumerăm în ordine alfabetică brandurile consacrate în domeniul obiectelor sanitare: Alcaplast, Geberit, Grohe, Ideal Standard și Villeroy & Boch.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.