Ziarul electronic al arădenilor

Gheorghe Seculici: „Arădenii au cultura muncii, cei mai mulți preferă naveta în locul șomajului”

Județul Arad are un număr de 2.357 de șomeri, ceea ce procentual înseamnă 1,2% – a declarat arhitectul Gheorghe Seculici, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Arad.

La o populație de aprox. 410.000 de locuitori, sunt doar 1.107 bărbați șomeri și 1.250 de femei. Asta demonstrează, pe de o parte, în opinia președintelui Camerei de Comerț, forța mediului de afaceri din Arad, iar pe de altă parte cultura muncii la arădeni.

„Spre deosebire de alte zone din țară, arădenii preferă să meargă la lucru chiar și în condiții stricte de disciplină, cum ar fi cele pretinse de companiile multinaționale, sau în situația în care unii dintre ei fac naveta câte 50 sau chiar 100 km pe zi pentru a ajunge la lucru”, a declarat arh. Gheorghe Seculici.

La nivelul județului Arad, potrivit datelor Inspectoratului Județean de Statistică, câștigul salarial mediu brut este de 5.847 lei, iar cel mediu net de 3.628 lei.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de CCIA Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.