Ziarul electronic al arădenilor

Firme amendate pentru că nu au remediat deteriorările produse cu ocazia săpăturilor în Arad

Mai multe firme care au derulat lucrări de infrastructură pe domeniul public al municipiului Arad, dar nu au adus la starea inițială suprafețele afectate de săpături, vor fi amendate de polițiștii locali.

Direcția Generală Poliția Locală Arad a anunțat că, în cursul zilei de marți, operatorii care au derulat lucrări de infrastructură pe domeniul public al municipiului și nu au adus la starea inițială suprafețele afectate de săpături au fost verificați în vederea aplicării prevederilor legale de către polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplină în Construcții și Afișaj Stradal.

„Un număr de zece sancțiuni contravenționale, în cuantum de 25.000 de lei,  pentru nerespectarea prevederilor HCLM 235/2015, de aprobare a Regulamentului privind avizarea, executarea, urmărirea și recepționarea calitativă a lucrărilor edilitar-gospodărești (carosabil, trotuare, platforme, alei și zone verzi) din municipiul Arad vor fi aplicate în zona centrală, în proximitatea fostului Cinematograf Dacia, pe Calea Aurel Vlaicu și în cartierul Micălaca, zona Miorița.

În toate situațiile, fie că a fost vorba despre partea carosabilă sau trotuare, la încheierea lucrărilor operatorii au omis să remedieze deteriorările produse cu ocazia săpăturilor“, a informat DGPL Arad.

Conform sursei citate, în perioada următoare, verificările care vizează sancționarea contravențională a tuturor operatorilor care derulează lucrări de infrastructură pe raza municipiului Arad, fără a respecta obligația de a readuce terenul la forma inițială, vor continua și în celelalte zone ale orașului.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.