Ziarul electronic al arădenilor

„#Fii_Eco.Logic! Colectează selectiv!” – o campanie adresată copiilor din Arad

Asociația de Dezvoltare Comunitară Sistem Integrat de Gestionare a Deșeurilor (ADISIGD) Arad demarează o serie de campanii și evenimente prin care își dorește conștientizarea arădenilor pentru colectarea selectivă a deșeurilor.

O primă campanie este „#Fii_Eco.Logic! Colectează selectiv!”, cea în care este implicată generația tânără, de la grădinițele și școlile din județul Arad.

„În prezent, avem acorduri încheiate cu peste 20 de unități de învățământ, dar continuăm să realizăm noi parteneriate. Practic, ne-am îndreptat spre copii pentru că ei pot fi modelați mai ușor cu aceste concepte, de colectare selectivă, protejarea mediului și reutilizarea deșeurilor reciclabile. Și, de asemenea, copiii pot influența, la rândul lor, întreaga familie”, a declarat Simona Stan, director adjunct al ADISIGD Arad.

„Este obligația noastră, a autorităților publice, să promovăm astfel de demersuri. Copiii sunt întotdeauna mai receptivi, acumulează mai bine informațiile și pot fi mai bine conectați la aceste întâlniri educative, despre curățenie, mediu și necesitatea de a proteja natura. Un județ frumos înseamnă, în primul rând, un județ îngrijit și curat”, a afirmat Răzvan Cadar, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

Campania se desfășoară în fiecare lună, până în mai inclusiv, în cadrul „Săptămânii verzi”, program național ce se desfășoară, de asemenea, la nivelul unităților de învățământ.

Programul acestei săptămâni este următorul:

– Luni, 27 martie, școlile din Sânleani și Livada;

– Marți, 28 martie, Grădinița Piticot Arad;

– Miercuri, 29 martie, școlile din Șiria, Mâsca și Galșa;

– Joi și vineri, 30 – 31 martie, Liceul Teoretic „Adam Müller Guttenbrunn“ Arad.

În cadrul campaniei, școlarilor și preșcolarilor li se vor prezenta modalitățile corecte în care deșeurile trebuie gestionate, importanța reciclării, a reducerii volumului de deșeuri și a reciclării.

„Activitatea noastră nu se rezumă la această campanie, vom demara și altele, în viitorul apropiat. Iar cel mai bun exemplu este că, odată cu intrarea în vigoare a noului contract de colectare a deșeurilor în Zona 5, în 3 aprilie, vom avea și o campanie de informare adresată cetățenilor, privind utilizarea unui nou recipient: sacul de culoare albastră, destinat hârtiei și cartoanelor”, a completat Simona Stan.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.