Ziarul electronic al arădenilor

Festivalul „Zile și Seri de Literatură Doinaș – SAD“, ediția a X-a, la Arad

În zilele de 6 – 7 iunie va avea loc la Arad a X-a ediție a festivalului Zile și Seri de Literatură Doinaș – SAD.

Anul acesta, tema festivalului este „Nevoia de sens“ și îi are invitați în conferințe pe Liviu Papadima, critic, eseist, istoric și teoretician literar, și pe Horia Corcheș, eseist, prozator și poet.

Întâlnirea cu cei doi invitați se va derula joi, de la ora 13.30, în Sala Ferdinand a Primăriei, iar intrarea este liberă.

Evenimentul va fi moderat de scriitoarea arădeană Lia Faur.

Vineri seara, de la ora 19.00, în Sala Studio a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad, are loc un eveniment poetic-muzical de excepție împreună cu poetele Olga Ștefan și Ștefania Mihalache, însoțite de trupa Joe Jazz Junktion.

Prezintă Lia Faur.

Intrarea este liberă.

Pentru a-l omagia pe scriitorul Ștefan Augustin Doinaș, anul acesta s-au pregătit momente artistice și în colegiile arădene, astfel, joi, 6 iunie, ora 10.30, în sala festivă a Colegiului Național „Moise Nicoară” (liceul pe care l-a absolvit Ștefan Augustin Doinaș) vor urca pe scenă elevi coordonați de prof. Florin Didilescu, prof. Camelia Grab, Liceul Tehnologic „Ștefan Hell” din Sântana (comuna în care s-a născut Ștefan Augustin Doinaș) și prof. Sabina Borcan, Liceul Tehnologic „Ion Creangă” din Curtici.

Vineri, 7 iunie, ora 10.30, în sala festivă a Colegiului Național Preparandia „Dimitrie Țichindeal” se vor desfășura variate activități dedicate scriitorului arădean, coordonate de profesoarele: Cristina Kuschausen, Laura Dragomir.

Organizatorul evenimentului este Primăria Municipiului Arad prin Centrul Municipal de Cultură.

Parteneri principali sunt: Inspectoratul Școlar Județean, Colegiul Național „Moise Nicoară” Arad, Colegiul Național Preparandia „Dimitrie Țichindeal” Arad, Institutul Limbii Române București, PEN România, Universitatea de Studii din Udine, Italia, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad și Eggo Gallery.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Primăria Municipiului Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.