Ziarul electronic al arădenilor

„Femeia creștină candelă a credinței”. Lansare de carte la Biblioteca Județeană Arad

Miercuri, 22 mai 2024, începând cu ora 14.00, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad vă invită la lansarea volumului „Femeia creștină candelă a credinței: studiu cu referire specială la activitatea femeilor ortodoxe din părțile Aradului în secolele al XIX-lea – al XX-lea”, semnat de Elena Gherghinescu-Ziegler.

Cele două secole de „activitate și implicare a femeilor ortodoxe în devenirea culturală, socială, bisericească şi chiar politică a poporului român” vor fi prezentate de pr. prof. univ. dr. Cristinel Ioja, Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad, decan al Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” Arad, alături de protos. lect. univ. dr. Nicolae M. Tang, Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea”.

Conform autoarei, în acest volum publicat la editura Mirador din Arad, cititorii interesați vor găsi „oportunitatea de a explora în profunzime o temă dedicată femeilor ortodoxe”, considerată „o provocare și o responsabilitate față de rolul lor social și cultural, cu implicații în mărturisirea credinței Bisericii”. Aducem astfel în atenția cititorilor o lucrare de interes pentru înțelegerea rolului și contribuției femeilor ortodoxe din Arad în evoluția culturală, socială și religioasă a poporului român în secolele al XIX-lea și al XX-lea, un subiect ce onorează activitatea și memoria, evidențiind importanța și relevanța contribuției femeii ortodoxe  – percepută drept candelă a credinței – pentru comunitatea și societatea arădeană.

Evenimentul, ce va avea loc în Grădina de Lectură a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol”, va cuprinde de un recital de pricesne oferit de grupul vocal „Sfânta Muceniță Sofia”, condus de Carina Maria Pirtea.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol”. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.