Ziarul electronic al arădenilor

Falcă: „Guvernul nu mai are bani pentru a-şi îndeplini prostiile promise“

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a declarat că în urma propunerilor Ministerului Finanţelor, Guvernul a transferat în administraţia locală cheltuieli „nejustificate”.

În opinia primarului, atunci când este vorba despre indemnizaţiile pentru o persoană care are un handicap sau de însoţitori, se vorbeşte despre o prestaţie naţională.

„Guvernul nu mai are bani pentru a-şi îndeplini prostiile promise în 2017, în 2018, iar acum bagă mâna în buzunarul cetăţenilor din toată ţara, afectând bugetele locale. Reacţia primarilor, precum şi a cetăţenilor sper să fie dură.

Dacă parlamentarii vor vota aceste propuneri, înseamnă că sunt făptaşi la această hoţie. Noi nu am cerut să ni se dea, ci să rămână banii produşi de cetăţeni în localităţile lor. Acum primim 60% din impozitul pe venit colectat, din care trebuie să plătim şi prestaţiile sociale.

Vor fi diminuate bugetele locale cu peste un miliard de euro, ceea ce este enorm. Sunt mai mulţi oameni cărora trebuie să le plătim indemnizaţiile decât funcţionarii din administraţiile locale”, a afirmat Gheorghe Falcă, pentru Mediafax.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.