Ziarul electronic al arădenilor

Falcă a demisionat de la Universitatea „Aurel Vlaicu“, în semn de protest

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a demisionat din calitatea de profesor în cadrul Universităţii „Aurel Vlaicu“, în semn de protest pentru faptul că i-a fost acordat lui Adrian Năstase titlul „Doctor Honoris Causa“, edilul arătând că „simpatiile partinice ar fi trebuit exersate fără implicarea instituţiei de învăţământ“.

Surse din cadrul universităţii au declarat, pentru Agerpres, că Gheorghe Falcă şi-a depus demisia săptămâna trecută. El preda, din 2018, comunicare la Facultatea de Inginerie.

Falcă a confirmat luni, pentru Agerpres, că şi-a dat demisia.

„Gestul universităţii de a conferi titlul de Doctor Honoris Causa încalcă angajamentul neimplicării politice. Întregul demers este lipsit de discernământ academic“, a spus Falcă.

El a adăugat că îl consideră pe Năstase „un non-model pentru societatea românească şi tinerii acesteia“.

Reprezentanţii universităţii nu au putut fi contactaţi pentru a comenta decizia şi afirmaţiile lui Gheorghe Falcă, rectorul instituţiei de învăţământ superior fiind plecat din ţară.

Pe 17 mai, fostul premier Adrian Năstase a primit titlul „Doctor Honoris Causa“ al Universităţii „Aurel Vlaicu“ din Arad, ca o recunoaştere pentru activitatea ştiinţifică desfăşurată.

CITITI SI: Fostul premier Adrian Năstase, „Doctor Honoris Causa“ al Universităţii „Aurel Vlaicu“

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.