Ziarul electronic al arădenilor

Explorând istoria Europei Centrale. Lansare de carte la Biblioteca Județeană Arad

Vineri, 24 mai 2024, începând cu ora 12.00, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad organizează lansarea volumului bilingv „Confruntare, colaborare și conviețuire în Europa Centrală din Evul Mediu până în contemporaneitate”/„Konfrontáció, együttműködés és együttélés Közép-Európában”, coordonatori: acad. prof. univ. dr. Ioan Bolovan, C.S.I. dr. Remus Câmpeanu, dr. Doru Sinaci și regretatul prof. univ. dr. habil Corneliu Pădurean.

Volumul, ce a apărut la Academia Română – Centrul de Studii Transilvane, Cluj-Napoca, 2024, reunește comunicările prezentate de participanții la lucrările Comisiei mixte de istorie româno-maghiare care au avut loc la Arad, între 26 și 29 octombrie 2022, în organizarea Academiei Române și a autorităților locale. Manifestarea de la Arad a fost una specială, aniversară, în anul 2022, împlinindu-se 50 de ani de la înființarea acestei comisii.

Evenimentul, ce va avea loc în Sala de Artă și Multimedia „Sabin Drăgoi” a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad, va beneficia de un dialog istoric și cultural purtat de dr. Doru Sinaci și acad. prof. univ. dr. Ioan Bolovan, director al Institutului de Istorie „George Barițiu“ din Cluj-Napoca al Academiei Române, moderator fiind prof. Ioana Nistor.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol”. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.