Ziarul electronic al arădenilor

Exercițiu în Stația CFR Arad. Situație de urgență ca urmare a coliziunii a două automotoare

Planul Roșu de intervenție a fost activat miercuri, 24 mai 2023, în cadrul unui exercițiu desfășurat în apropierea Stația CFR din municipiul Arad, Calea 6 Vânători.

Scenariul stabilit a fost gestionarea unei situații de urgență ca urmare a coliziunii a două automotoare, în care au fost surprinse 13 persoane.

Pe timpul exercițiului au fost constituite echipe de căutare-salvare, de extragere a victimelor din zonele de pericol și de acordare a primului ajutor medical.

La fel ca în situațiile reale, echipaje SMURD și ale Serviciului Județean de Ambulanță au intervenit pentru salvarea persoanelor, trierea victimelor și acordarea primului ajutor în Postul Medical Avansat, precum și transportarea acestora la unitățile medicale din proximitate.

Fiind abordate situații tactice de o complexitate ridicată, la exercițiu au participat: 45 de pompieri arădeni care au încadrat: 3 autospeciale de stingere, o autospecială pentru descarcerare, o autospecială pentru transport personal și victime multiple, autospeciala CBRN si 5 ambulanțe SMURD, împreună cu echipaje din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, Inspectoratului  de Poliție Județean Arad, Serviciului Județean de Poliție Transporturi, Serviciului Județean de Ambulanță Arad, Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Arad precum și 13 voluntari ISU Arad.

Exercițiul a urmărit testarea capabilităților de intervenție şi de răspuns a forţelor implicate, creșterea gradului de pregătire a personalului, precum şi verificarea modului de cooperare între structurile cu atribuții în managementul tipurilor de risc, dar și verificarea punerii în aplicare, atât a planurilor proprii, cât și a celor de cooperare.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de ISU Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

foto: CFR Infrastructură Timișoara

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.