Ziarul electronic al arădenilor

Elevii din 180 de şcoli din județul Arad vor participa doar online la cursuri

Peste 16.000 de elevi de la 180 de unităţi de învăţământ din judeţul Arad, majoritatea din municipiul Arad, vor participa la cursuri doar online de luni, când începe semestrul al doilea, pentru că localităţile sunt în scenariile II sau III, conform incidenţei cazurilor de COVID-19.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Arad, conform scenariului I (verde) îşi vor desfăşura activitatea 261 de unităţi şcolare, cu 21.571 preşcolari şi elevi.

Aceştia sunt din localităţi unde incidenţa cumulată în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu un caz de COVID-19 la o mie de locuitori. Prin urmare, toţi preşcolarii şi elevii din aceste localităţi vor merge la cursuri.

Conform scenariului II (galben) îşi vor desfăşura activitatea 165 de unităţi şcolare, cu 22.026 preşcolari şi elevi cu prezenţă fizică în clase şi 16.197 elevi care vor participa la cursuri doar online.

Între localităţile care intră în acest scenariu, în care incidenţa este între 1 şi 3 cazuri la o mie de locuitori, se numără şi municipiul Arad.

În scenariul III (roşu), cu o incidenţă de peste 3 cazuri la mia de locuitori, se vor afla 15 unităţi şcolare, cu 382 copii care vor avea prezenţă fizică la cursuri, şi 173 elevi care vor participa doar online.

În total, 16.370 de copii din 180 de şcoli vor participa la cursuri doar în sistem online.

ISJ Arad precizează că în scenariul II participă fizic la cursuri doar preşcolarii, elevi din învăţământul primar, elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a, şi cei din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal. În scenariul III vor fi prezenţi în clase doar preşcolarii şi elevii din învăţământul primar.

Vezi AICI scenariile de organizare a cursurilor

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.