Ziarul electronic al arădenilor

Două tramvaie Imperio noi vor intra în circulație anul acesta, în Arad

Două tramvaie Imperio noi vor fi puse în circulație, la sfârșitul acestui an, în municipiul Arad, iar alte 26 vor fi livrate municipalității începând de anul viitor.

Anunțul a fost făcut de primarul interimar al municipiului Arad, Călin Bibarț, după ce, în cursul zilei de joi, a făcut o vizită la Fabrica de Tramvaie din cadrul SC Astra Vagoane Călători.

„Am fost astăzi la Astra Vagoane Călători, ca o continuare firească a interesului pentru un transport civilizat în Arad, ca să vedem stadiul de executare al tramvaielor «Imperio» pe care le-am contractat. Conform celor stabilite la fața locului cel puțin 2 tramvaie vor fi livrate și puse în circulație în luna decembrie, iar restul până la cele 28 contractate vor fi livrate etapizat, începând cu mijlocul lunii ianuarie. Suntem convinși că vom reuși astfel să folosim banii europeni și pe cei din bugetul orașului pentru un confort sporit în transportul urban pentru arădeni“, a anunțat Bibarț, pe o rețea de socializare.

Primăria Municipiului Arad va achiziționa 28 de tramvaie noi de la SC Astra Vagoane Călători, în următorii patru ani, contractul, în valoare de 218,8 milioane lei, fiind semnat, o parte din fonduri fiind deja obţinute de la Uniunea Europeană.

Contractul semnat, în luna mai, vizează achiziţia tuturor celor 28 de garnituri, în următorii patru ani, şi are o valoare de 218,8 milioane de lei, cu TVA inclus, faţă de 240 de milioane de lei, sumă estimată de municipalitate înainte de licitaţie.

Primele garnituri Imperio produse la Arad au fost cumpărate în urmă cu cinci ani, iar reprezentanţii municipalităţii arădene afirmă că în tot acest timp s-a constatat că au un consum chiar mai mic decât cel indicat de către producător, care susţine că sunt printre cele mai economice tramvaie din lume.

Preşedintele grupului de firme Astra, omul de afaceri Valer Blidar, a declarat, la semnarea contractului, că, în ultimul an, Fabrica de Tramvaie a câştigat mai multe contracte de livrare pentru municipalităţi din ţară, după ce modelul Imperio a fost testat ani de zile la Arad.

CITITI SI: Primăria Arad cumpără 28 de tramvaie noi. Contractul a fost semnat

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.