Ziarul electronic al arădenilor

Două puncte anticaniculă au fost amenajate în municipiul Arad

Primăria din Arad a activat două puncte de prim-ajutor pentru perioada caniculară, acestea fiind amplasate în două zone din municipiu.

„Primăria Municipiului Arad pune în aplicare primele măsuri de combatere a caniculei, prin activarea punctelor de prim-ajutor. Două puncte anticaniculă al căror rol principal este să ofere primul ajutor persoanelor afectate de căldură sunt active începând de miercuri, 23 iunie, ora 12.00. Unul este amenajat la intrarea în  Palatul Administrativ, iar cel de-al doilea în Catedrala Ortodoxă Nouă de la Podgoria. Pe toată durata de valabilitate a avertizărilor meteorologice privind creşterea temperaturilor diurne codificate cod galben, portocaliu sau roșu,  punctele de ajutor vor funcționa în zilele lucrătoare, între orele 12.00-17.00“, a anunțat Primăria Municipiului Arad.

Conform autorităților, în punctele anticaniculă sunt obligatorii măsurile generale de prevenire a infectării cu COVID 19: purtarea corectă a măștii, distanțarea socială și igiena mâinilor.

Autorităţile au decis un set de măsuri pentru diminuarea efectelor caniculei în judeţul Arad, unde se prevăd temperaturi ce pot ajunge la 39 – 41 de grade Celsius la umbră.

Primăria Municipiului Arad recomandă tuturor cetăţenilor câteva măsuri de protecție, astfel: evitarea, pe cât posibil, a expunerilor prelungite la soare; purtarea pălăriilor de soare, hainelor lejere, de culori deschise; consumul zilnic a cel puţin 2 litri de lichide, fără a aștepta apariţia senzației de sete; consumul de alcool, cafea și băuturi cu conținut ridicat de zahăr va fi evitat deoarece acesta favorizează deshidratarea și diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii; se vor consuma fructe si legume proaspete; se vor evita activitățile în exterior care necesită un consum mare de energie.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o avertizare Cod roşu de caniculă, valabilă joi şi vineri în şapte judeţe din vestul şi nord-vestul ţării, printre care și Arad.

Avertizare meteo. Cod roşu de caniculă în județul Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.