Ziarul electronic al arădenilor

Dosar penal. Femeie din Arad, confirmată cu SARS-CoV-2, plecată prin oraș

O femeie din municipiul Arad, confirmată cu virusul SARS-Cov-2, va fi cercetată penal, deoarece a părăsit domiciliul declarat, unde se afla în izolare.

În cursul zilei de marți, un echipaj de Jandarmerie care desfășura o acțiune de verificare la domiciliile persoanelor aflate în izolare sau carantină, a constatat faptul că o femeie de 44 ani, din Arad, confirmată pozitiv cu virusul SARS Cov-2, nu se afla la domiciliul declarat.

„Jandarmii au încercat să ia legătura telefonică cu aceasta, însă în zadar. În timp ce jandarmii desfășurau activitățile de verificare, în zonă și-a făcut apariția o femeie, care, la vederea jandarmilor, a afișat un comportament suspect, devenind agitată, încercând chiar să se îndepărteze din acel loc“, a informat Inspectoratul de Jandarmi Județean.

Jandarmii i-au solicitat femeii să se legitimeze. „În urma verificărilor, aceștia au constatat că persoana din fața lor este cea căutată și ar fi trebuit să fie în izolare la domiciliul declarat, până în data de 16 decembrie inclusiv, conform datelor primite de la Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Arad. Întrebată de ce nu a respectat măsura izolării la domiciliu, pentru a preveni răspândirea virusului SARS-Cov-2, femeia le-a spus jandarmilor că a avut de rezolvat câteva probleme în oraș“, se arată într-un comunicat de presă remis de IJJ Arad.

Conform sursei citate, jandarmii au întocmit pe numele femeii acte de sesizare necesare organelor de urmărire penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, conform Codului Penal.

Actele de sesizare au fost înaintate organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor, au precizat reprezentanții Jandarmeriei.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.