Ziarul electronic al arădenilor

Domeniul Regal de la Săvârșin, deschis pentru public. PROGRAM

Familia Regală va organiza mai multe evenimente, în zilele de 9 și 10 mai, cu ocazia deschiderii pentru public a Domeniului Regal de la Săvârșin.

„Fundația Colecția Familiei Regale a României va organiza, în zilele de 9 – 10 mai 2021, o serie de evenimente la Săvârșin cu ocazia deschiderii pentru public a Domeniului Regal Săvârșin. Evenimentele vor avea loc în prezența Majestății Sale Margareta, Alteței Sale Regale Principele Radu și Alteței Sale Regale Principesa Sofia“, a informat Biroul de Presă Casei Majestății Sale Custodelui Coroanei.

Programul evenimentelor este următorul:

9 mai, Satul Regal

ora 12.00 – Ateliere de creație pentru copii organizate în Satul Regal.

ora 15.30 – Lansarea volumului „Povestea Castelului Săvârșin”, scris de ASR Principele Radu, apărut la Editura Curtea Veche.

ora 16.00 – Concert de jazz susținut de Steel Jazz Quintet.

10 mai, Satul Regal

ora 12.00 – Deschiderea pentru public a Domeniului Regal Săvârșin. Mesajul Majestății Sale Margareta cu prilejul sărbătorii naționale de 10 Mai.

Scurt concert susținut de o formație restrânsă a Filarmonicii din Arad, sub bagheta dirijorului Dan Crișan.

Domeniul Regal de la Săvârşin include un castel construit în perioada 1650 – 1680. A intrat în proprietatea Regelui Mihai în 1943, prin cumpărare, dar a fost confiscat de regimul comunist în 1948, revenind în proprietatea Casei Regale în 2001.

Lucrările de restaurare au fost încheiate în octombrie 2015, după opt ani şi o investiţie realizată cu fonduri private. care a depăşit un milion de euro.

Domeniul Regal de la Săvârșin, deschis publicului de la 1 mai

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.