Ziarul electronic al arădenilor

DNA a dispus urmărirea penală faţă de patru poliţişti în dosarul „Permise înmatriculări auto Arad“

Procurori ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) – Serviciul teritorial Timişoara au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de patru suspecţi poliţişti examinatori în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare Vehicule Arad, în sarcina cărora s-a reţinut comiterea infracţiunii de luare de mită.

Cei patru suspecţi sunt Mironescu Vasilică-Bogdănel (comisar şef de poliţie), Bezergheanu Daniel (comisar de poliţie), Ghergheş Ioan (inspector principal de poliţie) şi Stoica Ionuţ-Tiberiu (agent şef de poliţie), la data faptelor şi în prezent poliţişti examinatori în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare Vehicule (SPCRPCIV) Arad, potrivit unui comunicat de presă al DNA Timişoara, remis, marţi.

În ordonanţa procurorilor se arată că în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă că în perioada octombrie 2022 – martie 2023, cei patru suspecţi, în calitate de poliţişti examinatori în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare Vehicule Arad, ar fi pretins şi primit de la mai mulţi candidaţi la examenul de permis auto (prin intermediul unor instructori auto) sume de bani cuprinse între 200 de euro şi 400 de euro pentru a fi ajutaţi să promoveze proba practică în vederea obţinerii permisului de conducere.

În concret, candidaţii la examenul de permis auto ar fi dat sumele respective de bani instructorilor pentru promovarea probei practice, care la rândul lor le-ar fi lăsat în compartimentul portierei dreapta faţă a autoturismului cu care se desfăşura proba practică, iar la finalul probei, înainte de a coborî din autoturism, poliţiştii examinatori ar fi luat sumele astfel lăsate şi i-ar fi declarat admişi pe aceştia.

În cauză se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

Suspecţilor li s-a adus la cunoştinţa calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcţiei Generale Anticorupţie.

Descindere a ofiţerilor DGA la Serviciul de permise de conducere din Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.