Ziarul electronic al arădenilor

DGPL Arad: „Legislația nu permite luarea unor măsuri mai drastice pentru combaterea fenomenului cerșetoriei“

Autoritățile din Arad au identificat mai mulți oameni ai străzii, care apelează la mila cetățenilor, însă spun că legislația nu permite luarea unor măsuri mai drastice pentru combaterea fenomenului cerșetoriei.

Într-un interval de 20 de ore, 19 oameni ai străzii au fost ridicați de Poliția Locală Arad, a anunțat Direcția Generală Poliția Locală (DGPL) Arad.

„Aceștia se adaugă mai multor zeci, care au fost îndepărtați în ultima vreme din zonele aglomerate ale municipiului. Cu toții sunt conduși la sediul DGPL Arad de pe Calea Radnei, pentru indentificare și intervievare. Chiar dacă procesul este unul de durată, la încheierea lui, oamenii revin în stradă. Acțiunile de ridicare vor continua. Din nefericire, legislația din România nu permite luarea unor măsuri mai drastice pentru combaterea fenomenului cerșetoriei“, se arată într-o informare a DGPL Arad.

Autoritățile fac un apel către cetățeni pentru a sesiza prezența oamenilor străzii în municipiu.

„În cazul în care identificați oameni ai străzii pe raza municipiului Arad, vă rugăm să apelați numărul Dispeceratului DGPL: 0257.939“, este mesajul transmis de DGPL Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.